Szerződés hosszabbítás

2020.06.22. 17:55

Három évre írt alá a szerb kosaras

Ahogy azt múlt pénteki lapszámunkban már említettük, a szerb kosaras, Nikola Markovics újabb, immár három évre szóló szerződést kötött a Nagyváradi VSK U férfi kosárlabda-együttesével!

Lapunknak nyilatkozva, Markovics elmondta, hogy nagyon megszerette a várost, a környezetet, a közönséget, ahogyan fogadták, ezért nem is habozott hosszabb kontraktust kötni a Városi Sportklub együttesével. A harmincegy esztendős Markovics Lengyelországból, a 2018/19-es szezon elején igazolt át Nagyváradra, és nagyban segített a piros-kék alakulatnak a bajnokság megnyerésében. Sokoldalú játékos, aki támadásban és védekezésben egyaránt képes segíteni csapatának, ugyanis lepattanószerzésben és távoli dobások terén is jeleskedett. Egyike volt a váradi alakulat kezdő együttesének, aki minden egyes nemzetközi mérkőzésen pályára lépett, és átlagban tizenöt pontot szerzett

Érmek garmada

Nikola Markovics profi pályafutása a 2005-2006-os szezonban kezdődött a Belgrádi Mega Vizura alakulatánál. Ezt követően öt szezont játszott a Crvena zvezda együttesében, amellyel az Adriai Ligában is játszott. Később az FMP Belgrade, a Vojvodina Novi Sad, a KAOD, a PAOK Thessaloniki, a Panelefsiniakos (utóbbi három görög csapat), illetve az egyaránt lengyel Trefl Sopot, Stal Ostrow, Stelmet Zielona Gora és Anwil Wlocklawek együtteseiben. Markovics az 1989-es generációs szerb válogatottal 2007-ben aranyérmet nyert a Spanyolországban megrendezett U18-as Európa-bajnokságon, két évvel később pedig ezüstérmes lett országa válogatottjával a Mediterrán Játékokon, majd 2013-ban bronzérmet akasztottak a nyakába a Kazanyban megrendezett Egyetemi Játékokon.

Borítóképünkön: Nikola Markovics

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában