Sakk-matt

2020.06.15. 16:45

Bihar megye első online rapidsakk-bajnoksága zajlott múlt hétvégén

Szombaton első alkalommal került sor Bihar megye online rapidsakk-bajnokságára, amelyet az újonnan létrehozott online sakk-klub (alapítók: Fleisz János, Dan Cezar Carţiş, Dan Raţ) szervezett a www.chess.com szerveren. Összesen 14-en vettek részt, akik svájci rendszerben öt fordulót játszottak 10 perc + 3 másodperc játékidővel játékosonként.

Izgalmas és magasabb színvonalú verseny után, Bihar megye első online rapidsakk-bajnoka, akárcsak a blitzben, Alexandru-Ovidiu Stanciu FIDE-mester (Sociedad93, Temesvári ESK Medicina) lett. A további élmezőny a következőképpen alakult: 2. Tudor Ursente (TAUrsente, Bukaresti CS Tinerii Maestri) 5,5 pont; 3. Csilcser Laszlo (Csilcser-Laci, Nagyváradi Crisul SK). 5; 4. Mircea Bujor (bujor83, Nagyváradi Cri§ul SK); 5. Szél Sándor (alexandruszel1942, Nagyváradi Cri§ul SK) egyenként 3 ponttal.

Ifjúságiak is

Az ifjúsági versenyben az első megyei bajnok Luca Dita (Dita43, Nagyváradi ESK Agora Sakk Klub) lett, megyei online sakkbajnoki címet szereztek még a szenior nőknél Fleisz Judit (fjudit, Nagyvárad), míg a veteránoknál Szél Sándor (alexandruszel1942, Nagyváradi Cri§ul SK).

A teljes végeredmény és az összes játszma megtekinthető ezen a webcímen. A verseny szervezője és játékvezetője dr. Fleisz János nemzetközi sakkversenybíró volt. A verseny koordinátora Marian Tudorache (Román Sakkszövetség). A következő időszakban több versenyt is terveznek, új belépéseket az online sakk-klubba ezen a weboldalon lehet kérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában