Megyei foci

2020.05.21. 13:10

Véget vetettek a „zenének”, búslakodnak a legények

Összeült kedden a Bihar megyei Labdarúgó Egyesület (AJF) versenybizottsága, és az általa szervezett IV. és V. Ligában szereplő együttesek vezetőivel – kilencven százalékos – egyetértésben úgy döntöttek, hogy véget vetnek a megyei bajnokságok 2018-2020-as idényének.

Farkas Sz. Ádám

Majdnem teljes egyetértésben döntöttek úgy a Bihar megyében zajlott negyed és ötödosztályú labdarúgó csapatok vezetői, hogy az idő rövidsége miatt képtelenek befejezni a 2019-2020-as futballidényt, ezért a Bihar megyei Labdarúgó Egyesület (AJF) versenybizottsága kedden délután lezárta azokat. Bajnokot viszont avattak a Nagyváradi CAO személyében, amely a koronavírus-járvány kitörése előtt befagyasztott pontvadászat előtt 100 százalékos teljesítménnyel vezette a negyedosztályt, amelyt minden bizonnyal meg is nyert volna. Ennek betudhatóan a CAO lesz az az együttes, amely Bihar megyét képviselheti majd augusztusban a harmadosztályba jutásért kiírt háromcsapatos osztályozón.

„A megyei bajnokságokban résztvevő csapatoktól kapott jelzések alapján arra a következtetésre jutottunk, hogy megyei szinten, az Egészségügyi Minisztérium, az Ifjúsági és Sportminisztérium, illetve a Román Labdarúgó Szövetség által kidolgozott orvosi protokollban foglalt feltételek nem teljesíthetők, sem az edzések, sem a bajnokság folytatása terén, ezért inkább a bajnokságok befejezése mellett döntöttünk” – nyilatkozta lapunknak Boros Péter, az AJF titkára. A sportvezető hozzátette: „az igazság az, hogy az érdekelt együttesek többsége nehéz pénzügyi helyzetben van, a helyi hatóságok csökkentették a sport számára elkülönített pénzeszközöket, amelyeket érthető módon átirányítják a vírus elterjedése elleni küzdelemre. De nem csak a pénz hiánya miatt nem tudtuk volna folytatni a bajnokságot, hiszen nagyon kevés idő maradt volna a felkészülésre, és az sem egy utolsó szempont, hogy a megyében játszó labdarúgók többsége dolgozik, és képtelenség lenne háromnaponta fordulót rendezni”.

A negyedosztály tizenhat csapatának képviselői közül tizenketten szavaztak a bajnokság befagyasztására, ketten ellene voltak, míg kettőt tartózkodásként könyveltek el, mivel a kérdőívük nem érkezett meg időben. Az AJF honlapján ugyanakkor az is megjelent, hogy az ötödosztályú együttesek vezetői egyhangúlag elfogadták a bajnokságuk befejezését.

Kiesők nélkül

Az AJF ugyanakkor arról is tájékoztatott, hogy idén egy csapat sem esik ki a IV. Ligából, továbbá fontolóra veszi azt is, hogy a következő idényben többcsapatos negyedosztályt tervez, mégpedig két csoportra osztva, ezáltal csökkentenék a részt vevő csapatok pénzügyi erőfeszítéseit (kevesebb mérkőzések, alacsonyabb szállítási költségek, a hétközi fordulók elkerülése), mivel sok együttes nehéz helyzetben van a járvány okozta gazdasági-pénzügyi gondok okán.

Borítóképünkön a Nagyváradi CAO

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában