Hivatalos

2020.05.12. 17:12

Véget ért a labdarúgó harmadosztály

Nyolc III. Ligás labdarúgó együttes kérvényben fordult hétfőn a Román Labdarúgó-szövetség vezetőihez, hogy egyenes ágon juthassanak fel a másodosztályba, mivel nem hajlandóak osztályozót, illetve pótselejtezőt játszani. Mindhiába, a FRF lefújta a harmadosztályt.

A Bákói Aerostar, a Suceavai Foresta (III. Liga, 1. Csoport), a Sloboziai Unirea, a Mostiștea Ulmu (2. Csoport), a Progresul Spartac, a Slatinai VSK (3. Csoport), valamint a Lénárdfalva és a Nagybányai Minaur (5. Csoport) labdarúgó együtteseinek vezetői azt kérvényezték tegnap a FRF versenybizottságától, hogy ne keljen osztályozót játszaniuk a másodosztályba jutásért, illetve, hogy a következő évadtól a II. Liga két tizennégy csapatos csoportból tevődjön össze. A futballvezetők utóbbit azzal magyarázzák, hogy az együttesek szinte a felére csökkenthetnék a költségeiket, mivel a csoportok földrajzi övezetekre lennének felosztva, így az utazásokat meg lehetne oldani autóbusszal vagy vonattal is, sőt némely esetben nem kellene elutazni a meccset megelőző napon, ezzel a szállás költségeit is megspórolhatnák.

Ha ezt a formátumot elfogadná a FRF vezérkara, akkor a másodosztályból egyetlen csapat sem esne ki, ami sok II. Ligás klubnak is „feküdne”, ezért valószínűleg a másodosztályú csapatok többsége csatlakozik a tizennégy harmadosztályú klubhoz, nagyobb nyomást gyakorolva a szövetség vezetőire, és a versenybizottság tagjaira.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában