I. liga

2020.05.14. 16:22

Profi sportélet május végén vagy június elején

Akárcsak minden országban, Romániában is egyre „éhesebbek” a fanatikus futballrajongók, két hónap után végre „szellni” szeretnének hazájuk labdarúgó „tortájából”. Az I. Liga képviselői nagyon várják már azt a napot amikor bejelentik, hogy mikor kezdhetik újra az edzéseket, hogy a bajnoki meccsekről már ne is beszéljünk.

Ionuț Stroe ifjúsági és sportminiszter tegnap tartott sajtótájékoztatóján új részletekkel jelentkezett, amelyek szerint a sportélet május 25-én vagy legkésőbb június 1-jén indulhat újra, de erről az Egészségügyi Minisztérium dönt majd véglegesen, és arról is, hogy milyen feltételek mellett. „Nem értem miért aggódnak az első osztályú labdarúgó-csapatok tagjai, hogy két vagy négy hétig elzárt edzőtáborban kell készülniük, hiszen profik, ezért kapják a nem is kicsi fizetésüket. Nem szeretnénk kockáztatni senki egészségét, ezért a lehető legszigorúbb döntések mellett kezdődhet meg a profi sportélet, értendő ezalatt a labdarúgás is. Tudomásom szerint július 20-ig kell közölni a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséggel (UEFA) a kupákban induló csapatok névsorát, és véleményem szerint addig az I. Liga addig mindenképpen befejeződik” – vélekedett Stroe.

Borítóképünkön: Ionuț Stroe

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában