Vízilabda

2020.05.23. 13:58

Jövő héten dönt a pólószövetség

Magyarországon, Franciaországban, Spanyolországban és Olaszországban a honi szövetségek vezetői úgy döntöttek, hogy véget vetnek a 2019-2020-as vízilabda-bajnokságoknak. Romániában még kivárnak a vezetők, legkésőbb jövő csütörtökig.

Farkas Á. Zoltán

Jövő héten hozhat döntést a folytatásról vagy a bajnokság befagyasztásáról a Román Vízilabda-szövetség versenybizottsága, amely a hazai egészségügyi- és a sportminisztérium vezetőinek jóváhagyására vár, amely alapján jövő hétfőtől a sportolók megkezdhetik az edzéseket vagy sem. Magyarországon, Olaszországban, Spanyolországban és Franciaországban (utóbbi két országban nem hirdettek bajnokot) már lezárták az idei szezont, Horvátországban viszont még reménykednek abban, hogy a július-augusztus időszakban sikerül befejezni a bajnokságokat, ezért ott még várnak a végleges döntéshozatallal. Szerbiában és Görögországban június 15-én kezdhetik meg az edzéseket, és nem kizárt, hogy befejezik a 2019-2020-as idényt.

Élen a Steaua

A román Szuperligában a koronavírus-járvány miatti kényszerszünet megkezdésekor már csak egy forduló volt hátra az alapszakaszból, plusz a Nagyváradi VSK két elmaradt találkozója a Bukaresti Dinamo ellen. A bajnokságot a címvédő Bukaresti Steaua vezette a nagyváradi együttes előtt, ezért ha bajnokavatással fagyasztják be az idei szezont, akkor ismét a fővárosi „katonacsapat” viheti el az aranyérmet, ettől függetlenül a váradi gárda is beiratkozhat a jövő évi nemzetközi kupasorozatba. A Bajnokok Ligájába ugyan nem lesz érdemes, mivel a főtábla előtti szakaszban mindössze egyetlen selejtezőt rendeznek, amelyből szinte lehetetlen lenne továbbjutni, viszont az Eurokupában lehet keresni valója a VSK-nak.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában