Liga 1

2020.04.27. 15:16

Váradi edzővel az élvonalba

A másodosztályú román labdarúgó-bajnokság harmadik helyén álló, a nagyváradi születésű Erik Lincar által edzett Turris Turnu Măgurele a feljutást tűzte ki maga elé célul. Erről maga a tréner beszélt nemrégiben.

Farkas. Z. Ádám

„Amint feloldják a koronavírus-járvány miatti vészhelyzetet Romániában, azonnal elkezdjük az edzéseket – nyilatkozta a napokban a nagyváradi Erik Lincar, a másodosztályú labdarúgó-bajnokság harmadik helyén álló Turris Turnu Măgurele vezető edzője. – Van egy új stadionunk, van ahol elszigetelten legyünk, és megvédeni a játékosokat a vírustól.” Lincar szerint a játékosainak mintegy három hétre lenne szükségük ahhoz, hogy a korábbi szintre edzhessék magukat, ezért minél hamarabb kezdhetik el a felkészülést, annál hamarabb kerülnének a megfelelő szintre.

„Az edzőtáborozás gond nélkül elvégezhető a Turnu Măgurele Stadionban, mivel az arénában modern létesítmények vannak, amelyek ezt lehetővé teszik. A kétezer férőhelyes Turnu Măgurele Városi Stadion szomszédságában található egy kicsi szálloda is, így ideális körülmények mellett készülhetnénk, sőt még a magaslati edzések is megoldhatóak lennének” – mondta Erik Lincar.

A tesztelés fontos

„Van olyan hely, ahol elszigetelten maradhatunk, hogy egy kicsit megvédjük a játékosokat, de sajnos teljes mértékben nem tudjuk őket megvédeni. De hol tudnánk?, ha kimegy a futballista vásárolni, akkor is könnyen elkaphatja a vírust. Én abban reménykedem, hogy a korlátozást követően lassanként megkezdhetjük a tréningeket. Ez egy új stadion, és vannak szobáink az öltözők fölött. Addig azonban nem kockáztatunk. A járvány felldása után is csak akkor edzünk, ha előtte teszteket végeznek el a csapat összes tagján, és ezt addig folytatjuk nap, mint nap, ameddig szükséges” – véli a fiatal szakember.

Erik Lincar szerint három hétre, legrosszabb esetben egy hónapra van szüksége ahhoz, hogy a játékosok fizikai szempontból optimális fizikai állapotba kerüljenek. „A vezetőség és a támogatók célja egyértelműen az első osztályba jutás, nekem és a stábomnak pedig az, hogy a labdarúgókat a lehető legjobb formába hozzuk, ők pedig megnyerjék a meccseket a pályán. Ha nem sikerül legalább egy hónapig készüljünk, akkor viszont nem garantálhatok semmit, hiszen szinte minden harmadik-negyedik napon játszanunk kell majd, ezért a sérülésveszély is nagy – mutatott rá a gondokra Lincar.

Egyébként a tavaszi szezont jól kezdte a Turris, az első három mérkőzésen hét pontot (0–0 a Bukaresti Rapid, 2–1 a Concordia Chiajna és 1–0 a Konstancai Farul ellen) gyűjtött be, ezzel felkapaszkodott a bajnoki tabella harmadik helyére, ahol egyforma pontaránnyal áll a Mioveni SK csapatával, viszont, ha az idény hátralevő találkozóit is számba vesszük, a Turrisnak sokkal könnyebb szezonja lesz, mint az Argeș megyei alakulatnak.

Borítókép: FC Turris Turnu Măgurele stadion

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában