Elhalasztva

2020.04.09. 12:45

Nem rendezik meg a Váradra tervezett Európa-bajnokságot

Kilenc év után korosztályos kosárlabda Európa-bajnokság nélkül marad Nagyvárad, ugyanis idén elmarad a városunknak megítélt férfi U18-as korosztály B-csoportos kontinensviadala.

A FIBA európai kosárlabda-szövetség vezetőségének tegnapi döntése értelmében elmarad Nagyváradon a július 24.–augusztus 2. között műsorra tűzött fiú U18-as korosztály B-csoportos Európa-bajnoksága. Erről egy videokonferencia alkalmával döntött tegnap a kosárlabda FIBA Europe menedzsmentje, azaz Turgay Demirel elnök, Andreas Zagklis főtitkár és Kamil Novak ügyvezető igazgató. Amint elhangzott, a koronavírus-járvány miatt felhalmozódtak az események, amelyek elsőbbséget élveznek majd az idény újraindulásakor, és emiatt nemcsak a nagyváradi fiú kontinensviadalt, hanem a női „csúcstalálkozót” is törölték, amelyet a szlovéniai Postojnában rendeztek volna meg idén nyáron. A kontinentális szervezet ugyanakkor bejelentette, hogy a két említett helyszín prioritást élvez egy esetleges 2021-es Európa-bajnokság lebonyolítása kapcsán, ha a váradi, illetve a szlovéniai partner még érdekelt lesz az utánpótlás-kontinensviadal lebonyolításában.

Várad minden szinten

Egyébként az idei U18-as korosztályos Európa-bajnokság már a nyolcadik lett volna a sorban, amelyet városunk megrendezett volna. Nagy valószínűséggel azt jövőre megrendezik, viszont nem biztos, hogy Nagyvárad ismét érdekelt lesz annak lebonyolításában. Annak ellenére sem, hogy addig megépül(het) az új sportcsarnok. Korábban Nagyváradon számos kontinenstornát rendezett meg közmegelégedéssel, így 2011-ben, 2014-ben, 2016-ban, 2017-ben, 2018-ban és 2019-ben női és férfi ifjúsági, illetve utánpótlás Európa-bajnokságok zajlottak a megyeszékhelyen, 2015-ban pedig Nagyvárad társrendezője volt a felnőtt női Európa-bajnokságnak is.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában