Egyéni versenyek

2020.04.16. 09:23

Kevés az esély a sportiskolás versenyek folytatására

A Nagyváradi Bihorul Sportközépiskola igazgatója, Dan Matei szerint minimális az esély arra, hogy a sportiskolák közötti idénybeli bajnokságok befejeződjenek, értve ezalatt az összes labdasportágat, illetve hogy lebonyolítsák azokat az egyéni versenyeket, amelyeket az idei szezonra beütemeztek. „Senki sem tudja, mikor fog véget érni a koronavírus világjárvány által okozott szünet, még ha normalizálódnak is a dolgok egy-két hónapon belül, nem hiszem, hogy marad idő a jelenlegi nemzeti iskolai bajnokságok folytatására, a befejezésről már nem is beszélve. A tanfolyamok folytatása után az iskolások inkább azzal lesznek elfoglalva, hogy behozzák a lemaradásukat az idénre tervezett tantervvel, mintsem újra edzésbe álljanak” – vélekedik az igazgató.

Ettől függetlenül, a sportiskola vezetője nem fél attól, hogy az iskola sportolói esetleg alul teljesítenének a jövőben rájuk váró sporteseményeken, sőt, attól sem tart, hogy a világjárvány utáni gazdasági válság esetén nem finanszíroznák a sportiskolákat. Elmondása szerint az iskolai sportot nem szabad elhanyagolni, mert ez az alapja a professzionális sportnak, sokaknak az itt szerzett tapasztalatok segítenek pályafutásuk során.

„Nem tehetjük meg, hogy alul értékeljük ezt az ágazatot, amely központja a jövőbeli sportolók növekedésének és képzésének. Erős iskolai sport nélkül a román sport, amely már amúgy is hanyatlóban van, nagyon fontos kiválasztási alap nélkül maradna, remélem, hogy a hatóságok megértik ezt és kellő jelentőséggel bírálnak majd, amikor a sportiskolák támogatásáról döntenek” – fogalmazott Matei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában