Kényszerszabadság

2020.04.04. 08:29

Dekázó bajnokság lányoknak

A közel egy hónapja tartó vészhelyzet kényszerszabadságra küldte a sportolókat is. Mivel a női focibajnokság is szünetel, a Nagyváradi United Bihor klub képviselői rendhagyó ötlettel rukkoltak elő, amely a szebbik nem focikedvelő tagjainak szól. A Maradj otthon United Kupán dekázniuk kell a résztvevőknek.

„Az emberek többségéhez hasonlóan az elszigetelést a csapatunk tagjai is nehezen birják, ezért gondoltuk, felpezsdítjük egy kicsit a semmittevést. Dekázó bajnokságot szervezünk, amelynek érdekessége, hogy a résztvevők a földön ülve kell minél többször a levegőben tartsák a labdát. A kísérletről felvétel készítenek, amelyet vágatlanul elküldenek az Athletic United Bihor facebook oldalának privát üzenetben, vagy a 0740–840-618-as számra (watsup-on), s már be is neveztek a versenybe” – ismertette a részleteket Ficut Csaba klubvezető.

Leigazolt és amatőr lányok egyaránt jelentkezhetnek korhatár nélkül. A győztes az lesz, aki a legtöbb dekát csinálja majd, a nyereménye pedig egy Select márkájú focilabda, valamint egy a csapat által dedikált mez. A megmérettetés április 10-ig tart, ezt követően hirdetnek győztest.

Edzéstervel készül

A francia Olympique Lyon magyar labdarúgója, Marozsán Dzsenifer Lyonban vészeli át a koronavírus-járvány miatti nehéz időszakot. A német válogatott támadó egyéni edzésterv szerint készül, s a Szabolcsban élő nagymamájával is tartja a kapcsolatot. „Kialakítottam egy kis edzőtermet a teraszomon. Edzéstervet a klubomtól kapok, ahogy a többi játékostársam is. Futásra is van lehetőség, a Rhone partján szoktam futni mindennap, úgyhogy karban tartom a kondíciómat” – mesélte Marozsán Dzsenifer a Magyar Nemzetnek. „Nagyon komolyan veszik itt ezt a betegséget. Már harmadik hete kijárási tilalom van érvényben, amit most április 15-ig meghosszabbítottak. Ez egészen pontosan azt jelenti, hogy csak vásárolni mehetünk ki a lakásunkból, meg sportolni, de csak egyénileg, azaz futni vagy sétálni. Mielőtt az ember elhagyja a lakását, ki kell nyomtatni az internetről egy formanyomtatványt, amin be kell ikszelni, hogy éppen miért tartózkodunk az utcán. A papírt magunknál kell tartani, amikor elhagyjuk a lakást, ezzel igazoljuk, hogy mi okból mentünk ki. Ha valaki ezt nem tölti ki, vagy nem hordja magával, az illetőt komoly pénzbüntetéssel sújtják.”

A 29. életévét hamarosan, április 18-án betöltő klasszis hozzátette, nem tud arról, hogy klubjában valakinek csökkentették a fizetését, de szerinte ebben a helyzetben ez most nem fontos. Az olimpiai és Európa-bajnok futballista tavaly épp szülővárosában, Budapesten a Groupama Arénában nyerte meg a Bajnokok Ligáját csapatával. Marozsán szülei Németországban élnek, a Magyarországon élő nagymamája miatt viszont aggódik. „Természetesen napi kontaktusban vagyok a Németországban élő szüleimmel és a fivéremmel, a Magyarországon, a szabolcsi Bököny községben élő nagymamámmal pedig telefonon beszélgetek. Nagyon aggódok érte, remélem, egészségben átvészeli ezt a nehéz időszakot! Egyelőre mindenki jól van.” Marozsán zárásként hozzátette, nagyon hiányzik neki a játék, s szerencsére klubjában mindenkinek negatív lett a koronatesztje

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában