Liga 1

2020.04.22. 16:24

Az egészségügyi miniszter szerint törlik Romániában a bajnokságokat

Nelu Tătaru, a román egészségügyi miniszter – nem is olyan – meglepő bejelentést tett a hét elején: „a koronavírus-járvány miatt idő előtt be kell fejeződnie minden szinten a hazai labdarúgó-bajnokságoknak”.

Újabb hosszabbításra kell számítsanak azon sportágak, amelynek vezetői még bíznak abban, hogy sikerül lezárniuk a 2109-2020-s szezont, legyen az labdás- vagy bármely egyéni sportág, legalább is ez derül ki Nelu Tătaru román egészségügyi miniszter nyilatkozatából, aki úgy vélekedik, hogy „a következő három hónapban kevés esély van arra, hogy eseményeket tudjanak szervezni bármely sportágban, ha mégis, azok csakis nézők nélkül lesznek megrendezhetőek”.

Tătaru szerint legközelebb augusztusban indulhat(na) újra Romániában a professzionális sport, akkor is csak az edzésekkel és nem a hivatalos idénnyel, ami azt jelenti, hogy az összes függőben lévő bajnokságot törölhetik. A miniszter ugyanis úgy véli: májusban újabb egy hónappal meghosszabbítják a rendkívüli állapotot!

„Az elkülönítési intézkedések működnek, és csökken a kórházakra nehezedő nyomás is, de ez nem jelenti azt, hogy megszűnőben a járvány, amelyet lehet, hogy sikerül visszaszorítanunk, de mégis közöttünk marad. A hónapokkal későbbi nagyobb rendezvények újra járványt szíthatnak, amit nem engedhetünk meg, és itt leginkább a labdasportokra, azon belül is a labdarúgó eseményekre gondolok” – nyilatkozta a Digi 24 tévéadónak a miniszter.

Nincs pardon!

„Ezen a ponton minden megtett intézkedésnek csak egy szerepe van, és ennek célja a vírus terjedésének megakadályozása. Függetlenül attól, hogy valaki jön, és azt mondja, most már edzhetünk, játszhatunk, hiszen mindenkit vírus-teszt alá vetünk. Rendben, ma teszteltem őket, negatív lett az eredmény, de nem tudhatjuk, hogy egyesek nem hordozzák-e magukban a vírust, amelyet később továbbítanak társaiknak, azok a családtagjaiknak, és így tovább. Addig nem indulhat újra semmilyen sportaktivitás, amíg biztosak nem vagyunk abban, hogy vírusmentesek a versenyzők” – vélekedett Tătaru.

Borítóképünk illusztráció

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában