NAC

2020.02.11. 13:15

A Nagyváradi AC 2020-as terveiről

A NAC vezetői és edzői sajtótájékoztató keretében számoltak be a klub előzetes terveiről. Habinyák István, a NAC elnöke elmondta, hogy ebben az évben 110 éve annak, hogy az egykori NAC megalakult Nagyváradon. A kerek évfordulón NAC 110 néven egy rendezvénysorozattal emlékezik a nagy elődökre. Rangos focitornát, előadásokat, könyvkiadást és sok más rendezvényt terveznek az emlékévben.

Habinyák István arról is beszámolt, hogy a NAC elnökeként néhány hete részt vett azon a gyűlésen Csíkszeredában, amelyet az alközpontok vezetőinek szerveztek, a NAC ugyanis közel két éve a Csíkszeredai Labdarúgó Akadémia alközpontjaként működik. A gyűlés egyik fontos része volt, amikor arról beszéltek, hogy az alközpontokban focizó gyermekeket az Akadémia tárt karokkal várja. Aki szeretne a Labdarúgó Akadémián tovább tanulni a NAC utánpótlás nevelését követően, azokat örömmel látják. Habinyák István elmondta, hogy aki szeretne labdarúgó karriert felépíteni, annak első állomása legyen a NAC-ban való focizás, ahol korszerű, az Akadémiai rendszerben elvárt alapokra tehet szert, ugyanis a NAC-ban is azokat az edzésmódszereket használják, amiket az Akadémiákon is használnak. Ezért miden 7–14 éves gyermeket és szüleiket szeretettel várják minden hétfőn szerdán és pénteken 17 órától a hegyközpályi sportteremben, illetve edzőpályán. Mindenkit várnak az edzésekre, de minden érdeklődőnek elmondják, hogy a NAC-ban az edzések nyelve a magyar.

Már edzenek

Opre Csaba, a NAC vezetőedzője arról számolt be, hogy a NAC-ban már beindult az élet, elkezdték az edzéseket Hegyközpályiban. Két hete Csíkszeredában jártak a kisebb korosztályú gyermekekkel egy tornán, a múlt hétvégén a Debreceni Labdarúgó Akadémiára látogattak, ahol az Akadémistákkal játszottak barátságos, felkészülési mérkőzéseket. Amolyan alapozásnak is felfogható a sok edzés, a különböző tornákon való részvétel, vagy a barátságos mérkőzések, hiszen a NAC három csapattal, több mint ötven leigazolt játékossal vesz részt a megyei korosztályos (U10, U12, U14) bajnokságban. A megyei bajnokság március közepén folytatódik majd. Az edző arról is szólt, hogy előreláthatólag augusztusban újra megszervezik nyári edzőtáborukat a magyarországi Csengeren.

Emléktornák, rendezvények

Nagy József Barna, a NAC alelnöke röviden ismertette a NAC 110 emlékév főbb állomásait. Eszerint április végén egy rangos focitornát szerveznek Nagyváradon, neves csapatok részvételével, majd júniusban, a Szent László Napokhoz kapcsolódva is szerveznek egy tornát. Július végén a Bunyitai Ligetben lesz emléktorna. Egy kiadvánnyal is készülnek az emlékévben, amely az egykori és a mostani NAC-ot mutatja majd be. Mindezek mellett előadásokkal, más rendezvényekkel is emlékeznek a NAC-ra, az egykori nagyváradi labdarúgásra.

Fontos a mozgás

Váradi Attila Gyula edző, kapusedző arról beszélt, hogy a NAC egy sikertörténet. És itt az egykori csapatra és a mostani NAC–ra is gondolt, hiszen a NAC 2018-as megalakulását követően a kezdeti néhány gyermek után most közel hetven gyermekkel foglalkoznak négy korosztályban (U8, U10, U12, U14). Hamarosan újabb edző is kell a csapathoz, hiszen a gyermekek létszáma egyre nő. Ő is arra kérte a szülőket, hogy bátran jöjjenek ki gyermekeikkel az edzésekre és segítsék a gyermeküket abban, hogy a világ egyik legszebb és legjobb sportjának a labdarúgásnak a részesei legyenek. A mai korban, amikor a gyermekek a telefonok, internet bűvöletében élnek, különösen fontos az, hogy mozogjanak, szabad levegőn legyenek.

Egyébb programok

Végezetül Habinyák István elmondta, nagy örömmel és lelkesedéssel szervezik a csapat életét, hiszen a NAC egy igazi közösségé vált. A foci mellett, vagy a focival összekapcsolva kirándulni járnak a gyermekekkel, biciklitúrákat és sok más programot is szerveznek. Mindezek után arra biztatta a szülőket, hogy keressék fel a NAC-ot, hozzák sportolni a gyermekeket, hiszen a NAC az egykori híres nagyváradi labdarúgásból erőt merítve végzi az utánpótlás nevelést.

Jelentkezni, illetve érdeklődni lehet Opre Csaba edzőnél a 0741–670-120-s telefonszámon, vagy az Egyesület közösségi oldalán: facebook.com/NAC-Labdarúgó-Egyesület.

Borítóképünkön (balról jobbra) Habinyák István, Nagy József Barna, Váradi Attila és Opre Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában