Előadás

2020.07.31. 11:11

Humor az irodalomban

Humor az irodalomban címmel Marosán Csaba egyéni előadóestjét lehet megtekinteni hétfőn, augusztus 3-án 20.30 órai kezdettel a Nyári Színházi Fesztiválon.

„A humor játék. Játékra hívlak titeket. Adott néhány szerző a magyar irodalomból, akiknek a humorosnak vélt szövegeit beletettem egy kosárba. Egy adott térben és időben sorra kihúzzuk együtt ezeket a szövegeket, azt remélve, hogy a rekeszizmok nem maradnak statikusak. A játszótársam, mondd, akarsz-e lenni? Milyen volt Arany János humora? Mi köze Szilágyi Domokosnak a Piroska és a farkas meséhez? Kinek a poénjain kacagunk a Mézga család vagy a Dr. Bubó rajzfilmben? A kortárs költők olyan klasszikus műveket is átírtak, mint a Füstbement terv, Az ember tragédiája vagy a Mátyás anyja. Hogyan hangozhatnak ezek a szövegek modern változatban? Az előadás célja a humor segítségével felhívni a figyelmet a magyar nyelv szépségére és az olvasás jelentőségére” – vallja az előadásról a színművész.

Teljes árú jegyek 30 lejért kaphatók. Kedvezményes jegy három előadásra való helyfoglalás esetén: 25 lej. Kedvezményes jegy tavalyi bérlet felmutatásával: 20 lej. Jegyek a RMDSZ Fekete Sas palotában található székházában (hétköznapokon 9–16 óra között), valamint a Szigligeti Színház jegypénztárában kaphatók (nyitva kedden és csütörtökön 10–19, szerdán és pénteken 13–19 óra között).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!