BN Kalendárium

2020.02.07. 10:19

Gábor Áron Nagyváradon

Mi köze Gábor Áronnak Nagyváradhoz, hogyan került az 1848/49-es szabadságharc alatti székely tüzérség létrehozójának a szobra 1943 júniusában a partiumi megyeszékhelyre, és napjainkban miért nem láthatjuk itt? Gábor Áron nagyváradi szobrának hányattatott sorsáról kollégánk, Ciucur Losonczi Antonius ír idei kalendáriumunkban. Írásából kiderül, miért kezdeményezte Gábor Áron Csány László teljhatalmú országos biztosnál, hogy Nagyváradra utazhasson. Az engedély érdekében még Debrecenbe, Kossuth Lajos kormányzóhoz is elutazott.

A 2020-as évkönyvünk ára 10 lej, és a következő helyszíneken lehet megvásárolni: Nagyvárad és a megye azon bódéiban, ahol a Bihari Naplót is árusítják; a szerkesztőség (Dacia sugárút 34. szám) földszintjén lévő apróhirdetési osztálynál (nyitva hétfőtől péntekig 8–18 óra között); a December 1 tér 2. szám alatti reklámirodánkban (nyitva hétfőtől péntekig 8–16 óra között); Székelyhíd: Balog Emese (ajándékbolt); Bihardiószeg: Bibor borászati szaküzlet (Livezilor 40.); Bihardiószeg: Törő Gyula (Livezilor 156., papíráruüzlet); Érmihályfalva: Tămăşdan Ibolya (Republicii utca, központbeli újságosbódé); Nagyszántó: Református lelkészi hivatal (Magyar utca 73. szám); Margitta: Kercsó Jutka (Republicii út 2.); Nagyvárad: Illyés Gyula Könyvesbolt (Jean Calvin utca 2.); Nagyvárad: Dávid könyvüzlet (Moscovei utca 8.); Nagyvárad: Libris Antica könyvüzlet (Aleea Gojdu 2. szám).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!