Színházi feldolgozás

2020.01.27. 19:00

Liliomfi – vendégjáték a Szigligeti Színházban

Szigligeti Ede legismertebb vígjátékának, a Liliomfinak a zenés színházi feldolgozásával érkezik Nagyváradra az egri Gárdonyi Géza Színház. A két intézmény közötti jó együttműködés nyomán létrejövő vendégelőadásra február 2-án, vasárnap, 19 órától kerül sor a Szigligeti Színház nagytermében.

A megözvegyült Szilvai professzornak az a terve, hogy a gyámsága alá tartozó unokaöccséhez feleségül adja titokban nevelt gyámleányát, Mariskát. A fiú közben a professzor tudta nélkül Liliomfi néven vándorszínésznek áll, és meghódítja Mariska szívét. A professzor ellenzi a házasságot, éppen attól a férfitől félti a lányt, akihez egyébként feleségül szeretné adni. Liliomfi pedig azt hiszi, hogy a nagybátyja hitvesének akarja Mariskát. A hű barát és színésztárs, Szellemfi segít Szilvai megtévesztésében, Liliomfinak adva ki magát. A fordulatos történet végén lehull a lepell a férleértésekről, és természetesen az igazi szerelem diadalmaskodik.

A Blaskó Balázs Jászai-díjas rendező-színházigazgató által színre vitt zenés adaptációra jegyek még kaphatók a színház jegypénztárában, valamint online, a www.biletmaster.ro oldalon.

A szervezők felhívják az érdeklődők figyelmét, hogy az előadás alatt Lenszirom Gyermekmegőrző működik, amelyre a színház jegypénztárában lehet jelentkezni.

 

Borítókép: az előadás egy mozzanata

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!