Felújítás

2024.06.13. 16:12

Utcafelújítások a Grigorescu negyedben

Forrás: PMO

ERDON-összeállítás

Leöntötték az első aszfaltréteget a nagyváradi Grigorescu negyedben lévő Ștefan Augustin Doinaș, Zaharia Macovei és Vasile Vartolomei utcákon. A polgármesteri hivatal közleménye azt írja, hogy ezeknek az utcáknak a korszerűsítése a jövő hónapban fejeződik be. „Elkészült az esővíz-elvezető csatorna kiépítése, valamint az alapréteg lefektetéséhez szükséges földmunkák. Az utcák mindkét oldalára járdákat, feljárókat és zöldfelületeket terveztek, következik ezek megvalósítása, valamint az utolsó aszfaltréteg, azaz a kopóréteg leöntése és az útburkolati jelek felfestése. (…) A három utca korszerűsítése a jövő hónapban fejeződik be” – idézi a közlemény Marcel Dragoș alpolgármester szavait. 

Zaharia Macovei utca

A Zaharia Macovei utca hossza mintegy 246 méter. Ennek a felújítása 899.552 lej áfa nélkül. A Vasile Vartolomei utca 232,26 méter hosszú, felújítására 750.879 lejt költenek.

 Ștefan Augustin Doinaș utca

A Ștefan Augustin Doinaș utca hossza 271 méter, a felújítási költségvetése pedig 917.302 lej. A felsorolt összegek egyike sem tartalmazza az áfát, illetve mindegyik utca hat méter széles, a munkálatok kivitelezője a Global Industrial kft. A közlemény emlékeztet arra, hogy a Grigorescu negyedben az idén tizenegy utcát újítanak fel. Az említetteken kívül már megkezdődtek a munkálatok az Iványi Ödön, a Lucreția Suciu, a Gheorghe Tulbure és a Maczalik Alfréd, illetve hamarosan kezdődik a korszerűsítés a Nicolae Toma, a Valentina Boștina, a Hadrian Daicoviciu és a Iustin Popfiu utcákon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában