Beruházás

2024.06.20. 15:50

Több ajánlat érkezett a parkfelújításokra

Forrás: PMO

Pap István

Három nagyváradi zöldövezet felújítására kiírt közbeszerzési eljárásra jelentkeztek pályázataikkal a különböző vállalkozók. Június 12-ig lehetett benyújtani az ajánlatokat a vársánc, a December 22. park és az Ezredévi emléktér (Libertății park) felújítására kiírt, az áfa nélkül 40,1 millió lej összköltségvetésű tenderre, és szép számmal érkeztek is pályázatok, számol be közleményében a polgármesteri hivatal. 
Az Ezredévi emléktér korszerűsítésére a Flodor Transcom, a Nord Conforest cégek, valamint ezek alvállalkozói, továbbá az Optica Sofia és a Fraicom cégek konzorciuma nyújtott be ajánlatot. A munkálatok során korszerűsíteni kell a zöldövezeteket és egy új játszóteret is létre kell hozni. Iosif Vulcan mellszobrának és Lorántffy Zsuzsanna szobrának területét könnyebben megközelíthetővé teszik, a Czárán Gyula-szobor köré pedig virágokat ültetnek. 

A December 22. park felújítására bejelentkezett a Flodor Transcom cég, a Nord Conforest vállalat és ezek alvállalkozói, az Optica Sofia és a Fraicom cégek társulása, valamint a Procons Group és alvállalkozói. A közlemény azt írja, hogy a 22.570 négyzetméteres December 22. parkot tíz éve nem újították fel, ezért az jelenleg nagyon leromlott állapotban van: az utcai bútorzat, a műanyag játékeszközök elhasználódtak, megrongálódtak. A munkálatok során korszerűsítik és átrendezik a helyszínt, azaz a gyalogos övezeteket, a kerékpárutakat és a futópályákat stb., a zöld felületeket környezetbarát módon újítják fel. 

A vársánc 65.637 négyzetméteres területének felújítására négy ajánlat érkezett: a Dumexim, a Flodor Transcom, a Nord Conforest és az Optica Sofia cégektől, valamint az ezekhez társult cégektől és alvállakozóktól. A területen információs pontokat, padokat és szemeteskukákat helyeznek ki. A Constantin Dobrogeanu-Gherea és a Redutei utca felőli részen felújítják a két tavacskát. Az utcai bútorzat, csakúgy, mint a vársánc többi részén, téglaburkolatú lesz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában