Iskola

2024.06.20. 15:37

Tanévzáró a Szacsvay iskola Körös utcai épületében

A nagyváradi Szacsvay Imre Általános Iskola Körös (Tudor Vladimirescu) utcai épületébe járó osztályok tanévzáró ünnepségét tartották meg június 20-án reggel 10 órától.

Fotó: Pap István

P. Nagy Noémi

Az udvaron már korábban gyülekeztek a szülők, hozzátartozók. Főként a negyedik osztályos gyermekek szülei várták izgatottan az ünnepséget, hiszen gyermekeik ezen az alkalmon búcsúztak el az elemi osztályos évektől. A tanévzárót az osztályok látványos felvonulása nyitotta meg. Ezt követően Sele Tünde aligazgató köszöntötte a megjelenteket. Megköszönte a tevékenységben gazdag tanévet a gyermekeknek és a tanítóknak, tanároknak, akik az évek alatt összetartó közösséggé kovácsolódtak, és a tanulmányok mellett külön energiát fordítottak a rengeteg iskolán kívüli tevékenységre is. A három előkészítő osztályhoz is külön szólt, hiszen az intézmény legkisebb diákjai sikeresen teljesítették az első iskolai évüket, és ősztől már az első osztályt kezdik el. 

Végezetül a három negyedikes osztálytól is búcsúzott. Mint elmondta, az eltelt öt év alatt a gyerekek hozzánőttek tanítóikhoz és az iskolához, és reményét fejezte ki, hogy a következő tanévben ugyancsak a Szacsvayban folytatják tanulmányaikat. „Minden gyermekben ott van a gyémánt, amit ugyan csiszolni kell, de amikor belépnek a nagybetűs életbe, ragyogni fognak” – tette hozzá végezetül az aligazgató.
Az oklevelek kiosztását és a legeredményesebb negyedikes tanulók díjazását követően sor került az iskola kulcsának átadására, majd a harmadikosok egy dallal és egy szimbolikus ajándékkal búcsúztak ballagó társaiktól, egy-egy batyuval kedveskedve nekik. Az ünnepség a láthatóan meghatódott negyedikesek műsorával zárult.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában