Tanügy

2024.06.10. 09:07

Szakmai találkozót szerveztek pedagógusoknak Nagyváradon

Szabó Emese

Az elmúlt hétvégén a Római Katolikus Óvodáért Egyesület a nagyváradi óvónők illetve tanítók számára szervezett szakmai találkozót, mely során az 50 résztvevő pedagógus a Kodály-módszerrel ismerkedhetett. Az Egerből érkező professzor házaspár, Balogh László és Andrea, Tankó Zita szaktanfelügyelő meghívására érkezett Nagyváradra. A Bethlen Gábor Alapkezelő támogatásával olyan képzést lehetett megvalósítani, mely hiánypótló, bárki számára elérhető és alkalmazható. A módszertani képzés során az elméleti ismereteken túl az előadók nagy hangsúlyt fektettek a gyakorlati ismerkedésre. Olyan módszerek, gyakorlatok, énekek kerültek bemutatásra, melyek a mindennapi pedagógiai tevékenységbe könnyedén beépíthetők, mind az óvodai csoportokban, mint az elemi osztályokban. Az előadás anyagát a gyakorlatorientált, interaktív feladatok tették még inkább elsajátíthatóvá, átélhetővé a pedagógusok számára. A zene, mint az önismeret eszköze címmel workshop formájában került sor olyan zenei élmények átélésére is, mely által a módszertani ismeretek, ötletek mellett önismeretet is tanulhattak, a zene segítségével belső utazáson vehettek részt egy-egy gyakorlat alkalmával a résztvevők. 
A képzés folytatásának szükségességét fejezték ki a résztvevők, melyre ígéretet   is kaptak mind az előadók, mind a szervezők részéről. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában