Verseny

2024.06.13. 17:28

Népdalvetélkedőt szerveztek általános iskolásoknak

Fotó: Ciucur Losonczi Antonius

Ciucur Losonczi Antonius 

„Úgy énelkeljetek, hogy jólessen mindenkinek!”, hangzott el tanácsként a zsűri részéről az Őszirózsa népdalvetélkedő megyei szakaszdöntőjében, melynek a Nagyváradi Művészeti Líceum díszterme szolgált otthonául csütörtök délután. Huszonöt, 0–7. osztályos gyermek lépett színpadra, a házigazda tanintézmény, valamint az Ady Endre Líceum, a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum, a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium, a Szacsvay Imre Általános Iskola, a Bihar Megyei Kulturális Központ keretében működő Francisc Hubic Iskola (Nagyvárad), az albisi Irinyi János Általános Iskola, a székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceum, az érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskola, a paptamási 1. Számú Általános Iskola, az érolaszi 2. számú Elemi Iskola és a hegyközszentmiklósi Toldy Általános Iskola képviseletében. Egy szabadon választott és egy, a zsűri (Fehér Arthúr tanfelügyelő, Iloc Judit tanítónő, zenetanár, Kiss Tünde Anna zenetanárnő és Benedek Árpád zenepedagógus) által kijelölt népdalt kellett elénekelniük. Béres Csilla, a verseny titkára lapunknak elmondta, hogy értékelték a népdal eredetiségét, az intonációt, a szép hangot.

Az egybegyűlteket Nagy Gabriella, a művészeti líceum igazgatóhelyettese köszöntötte, aki örömének adott hangot, hogy a tanfelügyelőség ismét úgy döntött, hogy ők szervezzék meg ezt az eseményt. „Azt gondolom, hogy a művészeti a legjobb hely egy ilyen rangos, hiánypótló megmérettetésnek, a korábbi alkalmakkor is sok tehetséget fedeztünk fel, akik aztán nálunk folytatták a tanulmányaikat”, fogalmazott. Tankó Zita tanfelügyelő arra hívta fel a figyelmet, hogy énekelni jó, és a tehetség utat tör magának.
Enyhíteni az eredményhirdetés előtti feszültséget, felléptek a művészeti líceum Mircescu Georgiana fuvola- és Vura János trombitatanár által felkészített diákjai, zongorán közreműködött Ferencz Mercédesz tanárnő. Tizenhárom népdalénekes jutott tovább az országos fináléba, mely októberben fog zajlani Temesváron.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában