Tárlat

2024.06.18. 12:22

Krajovai fotóművészek kiállítása az EFA-ban

Fotó: Anca Roșu

Ciucur Losonczi Antonius

A krajovai Mihai Dan-Călinescu Fotóklub tagjainak alkotásaiból szervez időszakos tárlatot az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület (AIEFA) a vár E épülettestének földszintjén működő EFA Kiállítási Központ három galériájában. A kiállítás a Summit Agro Románia, valamint a Nagyvárad és a Térsége Turizmusát Népszerűsítő Egyesülettel (APTOR-Visit Oradea) partnerségében valósul meg. Kiállítanak: Mircea Anghel, Rodica Anghel, Olguța Albiș, Mihaela és Dan Cojocaru, Crina Duchi, Gabriel Filip, Bogdan Negoiță, Mariana Popescu, Sebastian Prioteasa, Anca Roșu, Dochiana Stoican, Adrian Trica, Oana Ursu és Gabriela Vochescu. A fotók közt vannak Romániában, illetve Európa más tájain és Afrikában készült tájképek, valamint fotóesszék. A Mihai Dan-Călinescu Fotóklub jogelődjét Mircea Anghel fotóművész és Spiru Dionisie kulturális referens alapították 1969-ben Foto-Cine Club elnevezéssel, mely jelentős sikereket könyvelhetett el különböző országos és nemzetközi versenyeken. A klub 1999-ben vette fel Mihai Dan-Călinescu nevét, és szintén a krajovai Tisztek Háza keretében működik. Az újraalapítás óta több mint 1100 fiatal végezte el az egyesület által szervezett fotótechnikai és -művészeti tanfolyamokat. Jelenleg a klubnak több mint 40 aktív tagja van.

Fotó: Anca Roșu

A június 21-én, pénteken 18 órakor a Matei Stegerean Galériában kezdődő vernisszázson jelen lesz négy krajovai fotóművész, köztük az elnök, Mircea Anghel. Felszólal Tóth István kurátor, az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület elnöke, a zenei pillanatokról pedig Alexandrina Chelu-Schorr és Florian Chelu Madeva, a Rockfilharmónia tagjai gondoskodnak. Az alkotásokat július 25-ig lehet díjmentesen megtekinteni hétfőn és szerdán 14-18 óra, kedden, csütörtökön és pénteken 10-14 közt, illetve azokat a fotókat, melyeket a kirakatba és a Vilidár István Galériába tesznek ki, naponta 8-20 óra közt. Ugyanakkor a Helyi Közszállítási Vállalattal (OTL) kötött megállapodás alapján a digitális képernyővel rendelkező tömegközlekedési járműveken is fogják vetíteni ezeket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában