Oktatás

2024.06.18. 20:30

Képzést szerveztek táboroztatóknak

Fotó: Ciucur Losonczi Antonius

Ciucur Losonczi Antonius

Alapképzést, illetve továbbképzőt szervezett múlt szombaton a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség Katekétikai Központja és a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének (RMPSZ) Partiumi Oktatási és Módszertani Központja. A képzést papok, hitoktatók, óvodában, iskolában dolgozó pedagógusok, kántorok vagy olyan felnőttek számára tartották, akik a plébániák által szervezendő táborokban vezetőként, közreműködőként, felügyelő vagy kísérőként részt vesznek, vagy a későbbiek során részt kívánnak venni bentlakásos vagy napközis rendszerű gyerek- és ifjúsági táborok létrehozásában, szervezésében és lebonyolításában.

„A táborozás egy rendkívül hatékony eszköz a fiatalok nevelésére és evangelizációjára. A cél az, hogy ezt az eszközt minél többen használják. Az alapképzés lépésről lépésre végigvezet a táborszervezés folyamatán, a tábortervezés első napjától kezdve, a tábort lezáró teendőkig. Mit, mikor, hol és hogyan csináljunk. Nem csak elméleteket, hanem a sokéves tapasztalatainkat, gyakorlati tudást szerettünk volna továbbadni. A továbbképzést azok számára ajánlottuk, akik már szerveztek táborokat, de szívesen megosztanák egymással tapasztalataikat, szeretnének új módszerekkel megismerkedni, hogy még hatékonyabban tudják táboraikat megszervezni” – nyilatkozta lapunknak Benedek Ramóna szervező, hitoktató.
Az Ad Lucem Zarándokházban tartott rendezvény résztvevőit Böcskei László megyés püspök is köszöntötte, a képzés programjának felelőse Majoros Tibor állandó diakónus volt. Előadást tartott Uzsalyné Pécsi Rita PhD neveléskutató Pécsről, aki online kapcsolódott be, valamint Eberlein Éva Budapestről és Oláh Gabriella kántor Nagyváradról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában