Ünnep

2024.06.15. 10:50

Idén két nyolcadik osztály ballagott a Lorántffyból

A nagyváradi Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium két nyolcadik osztályának diákjai ballagtak el pénteken. Az ünnepséget hagyományosan a nagyvárad-olaszi református templomban tartották.

Fotó: Törő Enikő

Törő Enikő

Az idei tanév végén két osztály, a 8. A és a 8. B diákjai vettek búcsút az iskolától, összesen 49 diák. Az ünnepséget a hagyományokhoz híven a váradolaszi templomban tartották. A ballagó diákok bevonulása után Szakács Zoltán iskolalelkész köszöntötte az összegyűlt diákokat, tanárokat és szülőket, majd rövid igehirdetés következett.

A templomba érve sokan csodálkozhattak azon, hogy az Úr asztala elé két kék lepel volt leterítve. Szakács Zoltán lelkész rögtön az igehirdetés elején magyarázatot adott erre: a templomot tengernek képzeljük el, az Úr asztalát hajónak, a kapitány pedig Jézus Krisztus. Hozzátette, hogy lehet ez a hajó az egyház hajója, de lehet a ballagók hajója is, vagy a személyes életünkké. A szimbolisztika természetesen egy evangéliumhoz kötődik és Simon Péter történetéhez. A lelkész a diákok jellemét a Simon Péteréhez hasonlította, akinek voltak kilengései, de forró hite mégis szerethetővé teszi őt. Ennek folytatásaként a felszínességről is szólt, mely megfogalmazása szerint „törött hajó”. Jótanácsként hozzátette, hogy ne féljenek a mélységektől s az ezzel járó munkától, ugyanis a mélységek tanítanak. 

Az igehirdetést követően a nyolcadik osztályosok búcsúztak el, zenés-verses műsorral készültek. Majd a búcsúbeszédek sora következett, többek között a két nyolcadik osztály egy-egy diákja tartott beszédet és Módi Kinga igazgató is szólt az egybegyűltekhez. 

A ballagási ünnepséget az oklevelek, diplomák, ösztöndíjak átadásával zárták.


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában