Ballagás

2024.06.15. 10:05

Elbúcsúztak a Szent László Teológiai Líceum nyolcadikos diákjai

Fotó: Ciucur Losonczi Antonius

Ciucur Losonczi Antonius

Idén is a nagyváradi székesegyházban tartották a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum két nyolcadikos osztályának (8. A – osztályfőnök Szabó Zsuzsanna, illetve 8. B – osztályfőnök Márton Katalin) a ballagási ünnepségét, pénteken délben. A szentmisén Oros Roland ifjúsági lelkész elmélkedett a nevelés fontosságáról.

A kulcsátadási ceremónia után Konrád Katalin igazgató szólt az ünneplőkhöz. A ballagókhoz intézve szavait úgy fogalmazott: „Kívánom, ne feledjétek azt, hogy mindannyian a világ fényességei vagytok. Hordozzátok tovább a jóságot, a tudást és a szeretetet, amit itt kaptatok. Legyetek bátrak és igazak! Szent László kitartó bölcsessége és példamutató élete inspiráljon titeket abban, hogy soha ne adjátok fel a tanulás iránti vágyatokat. Ahogy ő kitartott a nehéz időkben, úgy ti is legyetek állhatatosak, és törekedjetek a tudás elmélyítésére. Mert a tanulás nem ér véget itt, ez csak a kezdete az egy életen át tartó utazásnak”. Ezt követően az osztályfőnökök átadták a jól megérdemelt okleveleket, és megtartották az utolsó névsorolvasást. A zenés műsor után csoportképek elkészítésével ért véget az esemény.

 

 

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában