Frontátvonulás

2024.06.11. 14:27

Az SZFE hallgatóinak előadásával indult a HolnapUtán Fesztivál

Pikó Stefánia

A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE ) ötödéves zenés színművész osztálya mutatta be a nagyváradi közönségnek Cseh Tamás és Bereményi Géza Frontátvonulás című műsorát a Transilvania színpadon. A hétfő délutáni előadással, majd azt követően a Koldusoperával kezdetét vette a hatodik HolnapUtán Fesztivál a Szigligeti Színház szervezésében.

A Krasznai Vilmos rendezésében készült előadás különlegessége, hogy az alapmű tulajdonképpen egy nagylemez, amely 1983-ban jelent meg, és egy olyan abszurd sztorin vezeti végig a hallgatót vagy a nézőt, amelyben Vízi Miklós és Ecsédi Tamás egy szokatlan mozzanatokkal és karakterekkel teli napját kísérhetjük figyelemmel. Akár tisztában volt a közönség azzal, hogy mi az, amit látni fog, akár nem, az minden bizonnyal hamar átjött, hogy itt egy abszurd, szokatlan szituációt láthatunk.

Ahhoz azonban talán kicsit több időre volt szükség, hogy rájöjjünk, nem velünk van a gond, ha nem teljesen értjük, hogy mi történik, hiszen a végén minden furcsaságra kapunk egyfajta magyarázatot, amely, hozzá kell tennünk, nem teszi teljesen érthetővé továbbra sem a történetet. Bár hiba volna minden poént „lelőni”, azt említsük meg, hogy az alaphelyzet szerint Ecsédi Tamás a baráját keresi, Vízit, aki a budapesti Keleti pályaudaron „fityeg”, mindenféle groteszk karakterekkel találkozik közben, és mindenkinek közli elhatározását: szeretne vonatra ülni és elutazni. Hogy mindaz, amit ez a két barát átél, valós vagy képzelt, és ha képzelt, ki és hogyan képzelte, titok marad, illetve a néző feladata mindezt megfejteni, ha akarja.

Összességében egy szórakoztató, humoros előadást láthattunk, amely során a fiataloknak bőven volt alkalmuk megmutatni, milyen sok mindenhez értenek, pontosabban fogalmazva, a színművészet mellett milyen sok hangszerhez is értenek. Az előadás szereplői: Kerek Dávid, Liber Ágoston Tibor, Fülöp Kristóf, Turi Péter, Sas Zoltán és Vatamány Atanáz László.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában