Koncertek

2024.05.12. 16:23

Zenés időutazás a Majálison

Zenei stílus és megszólított korosztály tekintetében is változatosnak bizonyult a Festum Varadinum keretében szervezett Majális második estéje. Szombaton Zoltán Erika, a Péterfy Bori & Love Band és T. Danny lépett fel a nagyszínpadon.

Forrás: Facebook/Festum Varadinum

János Piroska

A pénteki naphoz hasonlóan a koncertek 18 órától kezdődtek. A külső udvaron felállított nagyszínpadon először Zoltán Erika lépett fel, zenei időutazásra invitálva a népes közönséget. A nyolcvanas éveket idézte a Casanova, a Túl szexi lány, a Remetelány, a Banális történet, de szerepelt a repertoárban a Neoton Kell, hogy várj című slágere is. A mintegy négy évtizeddel ezelőtti diszkóhangulat mintegy negyven percet tartott a közönség hallható csalódására, azonban természetesen nem maradhatott el a ráadás, a visszatapsolást követően a Szerelemre születtem zárta a koncertet.

Forrás: Facebook/Festum Varadinum

Az alternatív rockot játszó Péterfy Bori & Love Bandnek a ’80-as évekbeli időutazást követően nehéz dolga volt az „új idők új dalaival” visszahoznia a jelenbe a szemmel láthatóan csekélyebb számú közönséget. Az együttes énekesnője azonban mindent megtett, hogy megnyerje a publikumot, ennek érdekében még a színpadot is elhagyta, hogy közelebb vigye az előző koncerttel homlokegyenest eltérő stílust. Az újabb dalok mellett, mint a megjelenés előtt álló Medúza vagy a Föld hívja Földet, a koncert második felében olyan ismertebb számok is felhangzottak, mint a Hajolj bele a hajamba, a Vámpír vagy a Téged nem, amiket már a közönség is együtt énekelt az előadóval, de a 2021-es Szikra album címadó dala is megfogta a színpad előtt állókat. A szintén közel egyórás koncert végén a közönség azonban hiába tapsolta vissza az együttest, ráadás már nem volt.

Forrás: Facebook/Festum Varadinum

Az est további részében nyolc órától ismét helyi együttesnek adtak bemutatkozási lehetőséget a szervezők, a belső udvaron felállított kisszínpadon az eMStreet csapott a húrok közé. Ha a színpad előtt nem is hallgatták olyan sokan a rock- és popdalokat, valamint saját számokat, feldolgozásokat játszó zenekart, a közeli standoknál, asztaloknál ételt-italt fogyasztók megismerkedhettek a négytagú együttessel.

Forrás: Facebook/Festum Varadinum

Az este kilenc órától meghirdetett T. Danny-koncert félórás csúszással kezdődött, amit a szervezők korábban sajnálattal be is jelentettek. Fél tíztől azonban valóban színpadra lépett Telegdy Dániel Márton, azaz művésznevén T. Danny, aki leginkább a tinédzsereket, illetve a fiatalabb korosztályt szólította meg.

Forrás: Facebook/Festum Varadinum

A vár külső udvarát megtöltő közönség körében a pop és rap stílust képviselő énekes igazán energikus hangulatot teremtett, a „repertoárban” a 2017 óta megjelent dalok mellett pedig a Csókkirály-feldolgozás is helyet kapott.

Forrás: Facebook/Festum Varadinum

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában