Beruházások

2024.05.15. 15:00

Terveikről beszéltek a liberálisok

Közös sajtótájékoztatót tartott szerda délután a liberális pártszékházban Ilie Bolojan és Florin Birta, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) megyei tanácselnök-, illetve polgármesterjelöltje. A terveiket ismertették a következő négy évre vonatkoztatva.

Ciucur Losonczi Antonius

Florin Birta polgármesterjelölt először a városi mobilitással kapcsolatos liberális terveket ismertette, melyek zöme olyan projekt, ami különböző megvalósítási szakaszban van, és ezekről portálunk folyamatosan hírt ad. Ilyen például a Körös (Tudor Vladimirescu) és a Vitéz (Decebal) utcák kereszteződésében építendő aluljáró, a Körös és az Onești utcák kereszteződésénél kivitelezendő átjáró, valamint a váradi körgyűrűnél a majdani felüljáró, mely összeköttetést fog biztosítani a Nagyvárad–Arad gyorsforgalmi úttal. Valószínűleg jövő tavasszal kezdődnek el a Sztaroveszky (Magheru) sugárúttól a nagyállomásig terjedő mobilitási korridor munkálatai, magyarázta az elöljáró, aki említést tett még egyebek mellett a Hegyközpályit a Borsi úttal összekötő útról, a váradszentmártoni körgyűrűről, és arról a gyalogosfolyósóról is, mely az aquapark mellett építendő hídtól a váron keresztül a December 1. parkig fog terjedni. Ezen beruházások többségénel együttműködő partner a megyei tanács, de olyan projektek is folyamatban vannak, amelyekbe harmadik félként az állami egyetem is beszállt – ilyen a két új bentlakás, a technológiai transzferközpont, valamint a tudományos és technológiai park. Szó esett még arról is, hogy a helyi önkormányzat újabb ipari parkot akar létesíteni, ezúttal a repülőtér közelében, és egy nagyobb szabású befektetés az új járványkórház építése.

Ilie Bolojan megyei tanácselnökjelölt kiemelte a metropolisz-övezet déli körgyűrűjének a befejezését, a hamarosan átadásra kerülő biharszentandrási és váradszentmártoni körgyűrűket, a nyáron felavatandó nagyürögdi és fugyivásárhelyi terelőutakat, és a bihari körgyűrű helyzetére is kitért. Ezután felsorolta a város különböző kijáratainál építendő alul- és felüljárókat, majd a villamosvasúttal kapcsolatos elképzelésekre tért ki. Felhívta a figyelmet a kivitelezés alatt álló kulturális központra is, újdonságként pedig kifejtette, hogy a megyei tanács nemcsak mozgóvásárokkal támogatná a helyi őstermelőket, hanem legalább két raktárcsarnoknak az építésével is, ezek egyikének helyszíne a repülőtér melletti terület lenne.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában