Beszámoló

2024.05.29. 12:51

Rekordrészvételnek örvendtek a margittai majálison

Idén is megrendezték Margittán a sokéves hagyománynak örvendő majálist május 26-án a helyi polgármesteri hivatal előtti lezárt utcaszakaszon.

Hajas Anna

A rendezvény ötletgazdája és mindenkori szervezője a margittai RMDSZ-szervezet volt, az idei évben azonban a szervezés feladatát átengedték két civil szervezetnek: a Horváth János Társaságnak és a Határtalan Érmelléki Fiataloknak. A rendezvény díszvendége Cseke Attila megyei tanácselnökjelölt és Demián Zsolt polgármesterjelölt volt. Bár a majális jellemzően magyar ünnepség Margittán, megtisztelték jelenlétükkel a román, szlovák és roma nemzetiségűek egyaránt és nagyszerűen tudtak együtt szórakozni, kikapcsolódni. A résztvevők kiemelkedő száma azt bizonyítja, hogy igény van az ünnepségre, mivel becslések szerint az esti koncerteken már jóval több, mint 3000 ember szórakozott együtt, teljes rendben és egyetértésben.

A délelőtti programok inkább a fiatalok és gyerekek igényét elégítette ki, hiszen volt arcfestés, sportvetélkedő, focibajnokság, kézműves foglalkozás, valamint az ugrálóvár is rendelkezésükre állt. A koronát a délelőtti rendezvényekre a kora délutáni Libavonat zenekar koncertje tette fel. A délutáni szabadtéri színpadi programokat szintén a gyerekek és a fiatalok fellépése nyitotta meg. Elsőként a II. A osztály tanulói mutattak be egy részletet az Anyák-napi műsorukból. Énekeltek, furulyáztak, táncoltak és egy szavalat is elhangzott. Felkészítőjük Fügedy Anikó-Erzsébet tanítónő volt. Őket a Gyöngyvetők Néptánccsoport váltotta, akiket Deák Andrea és Juhos Márta tanítónők készítettek fel. Az ötödikesek műsorát, melyek címe Rátóti csikótojás, Kun Tünde tanárnő szerkesztette és tanította be. Utánuk a Dancing Univers tánccsoport szórakoztatta a nagyérdeműt, Takács Vanda vezetésével, majd Barta Betty lépett színpadra mulatós- és popzenei számokkal. Ezen műsorok után kisorsolták az értékes tombolanyereményeket, melyeket a Malinda Butik és a Heuréka Travel ajánlottak fel.

 

Az esti műsorok előtt Cseke Attila, Demián Zsolt és a szervezők részéről Szőke Ferenc köszöntötte a résztvevőket a szabadtéri színpadról. Cseke Attila beszédében kiemelte, hogy mindig örömmel és szívesen jön haza szőlővárosába és csak azt sajnálja, hogy nem tud annyit itt maradni, amennyi emléke ide köti. „Igyekszem azt a sok kötődést, amit kaptam Margittától nem elfelejteni, hanem újraélni az itteni emberekkel. Örülök, hogy ilyen sokan vagyunk ma együtt és megerősödünk abban a hitben, hogy együtt kell menni az úton és válaszolni az előttünk álló kihívásokra, hiszen változásra van szükség. (...) Úgy gondolom, hogy ezt Demián Zsolt és csapata tudja meghozni. Kérem, járuljunk ehhez hozzá június 9-én!” – szólította fel a résztvevőket, majd jó szórakozást kívánt mindenkinek. Demián Zsolt köszönetet mondott Cseke Attilának, amiért mindig számíthattak rá, bármilyen funkcióban volt. Soha nem felejtette el, hogy margittai és mindig, minden körülmények között segített. Reményét fejezte ki, hogy lesz változás, hiszen: „Margitta többet érdemel. mint amennyit kapott az utolsó négy évben. Margitta élni akar. és mi ezt akarjuk biztosítani, valamennyi korosztálynak és valamennyi nemzetiségnek” – hangsúlyozta beszédében. Szőke Ferenc a szervezők nevében köszöntötte a majálisozókat és arra kérte őket, hogy június 9-én a mostaninál is többen legyenek és szavazzanak az RMDSZ jelöltjeire. A köszöntők után színpadra lépett Demián Zsolt kampánystábja, megmutatva magát a közönségnek.

Az esti programok keretében a hivatásos előadóművészek léptek színre, amikorra már teljesen megtelt a lezárt utcaszakasz és korábban soha nem látott tömeg gyűlt össze. Elsőként Győzike koncertjét élvezhette a közönség. Nagy sikert aratott, időnként a közönséget is megénekeltette. Koncertje végén megígérte, ha Demián Zsolt megnyeri a választást újra eljön Margittára. Győzikét Zoltán Erika követte a színpadon, szintén nagy sikert aratva, majd a fellépők sorát egy hazai együttes, a H-moll zárta.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában