Díjkiosztás

2024.05.17. 12:57

Rajzversenyt szerveztek gyerekeknek

Ciucur Losonczi Antonius

A Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum dísztermében tartották szerda délután a XIV. Varadinum – Szent László, a lovagkirály elnevezésű rajzverseny díjkiosztó ünnepségét, illetve kiállítás megnyitóját. Az egybegyűlteket Tankó Zita főszervező, tanfelügyelő köszöntötte, aki felidézte, hogy annak idején a rajzverseny abból az igényből kelt életre, hogy a Festum Varadinum ünnepségsorozat által felnőtteknek nyújtott programkavalkádban megszólíthassa a gyermekeket is, átlépve a város határait, hirdetve a nagy király dicsőségét. Így már másfél évtizede hívja a Szent László-legendák varázslatos világába az óvodásokat és iskolásokat egyaránt. Ugyanakkor a szervezők ebben az évben is kiterjesztették a témakört, így megemlékeznek a 145 éve született, és 90 éve eltávozott Móra Ferenc íróról.

Konrád Katalin igazgató megjegyezte: évről-évről örömmel állapíthatja meg, hogy a gyerekek kreativitása nem csökken, és minden évben csodálatosan szép, értékes munkák születnek. A zsűri tagjai (Rácz Eliza, Kovács Anett és Márton Katalin tanárok, Pintér Viktória és Szűcs Sára képzőművészek) több száz pályaművet értékeltek. Márton Katalin portálunknak úgy fogalmazott: meglepően ügyesek a óvodás és az első gyermekek, jó az illusztrációs készségük, illetve különösen tetszettek neki a negyedikesek festményei.

Az ünnepségen fellépett a házigazda tanintézmény Vadrózsák tánccsoportja, amelynek tagjait Nagy Enikő matematikatanár készíti fel.  A tetszőleges technikával elkészített pályamunkák kiállítása megtekinthető a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum dísztermében. A Bihar Megyei Tanfelügyelőség által támogatott rendezvény szerepel a tanügyminisztérium országos versenykalendáriumában.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában