Ajánló

2024.05.13. 17:04

Fotóművészeti tárlatok nyílnak az EFA Kiállítási Központban

Forrás: Ferenczi Éva

Ciucur Losonczi Antonius

Az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület által, a Summit Agro Romániával partnerségben szervezett 13. Európai Fotográfiai Fesztivál keretében, illetve a 32. Festum Varadinum programjai közé beiktatva három kiállításmegnyitót is tartanak május 18-án, szombaton a vár E épülettestének földszintjén működő EFA Kiállítási Központban. Ezek meghívottja 13 magyar és szlovák fotóművész, akik Révkomáromból érkeznek Nagyváradra. Az ünnepségeken ugyanakkor jelen lesz Miroszlav Jabloncsik is, a Szlovák Köztársaság tiszteletbeli nagyszalontai konzulja. 11 órakor a Helios Fotóklub tagjainak 50 fekete-fehér, különböző műfajú alkotásából nyílik tárlat a Mezey Lajos Galériában. 11.30 órakor Holop Ferenc, a Helios elnökének 33 fekete-fehér és színes fotójából nyílik kiállítás a Matei Stegerean Galériában, 12 órakor pedig Ferenczi Évi és Varga Tibor közös kiállítását avatják a Vilidár István Galériában.

Az első és az utolsó vernisszázson a zenei pillanatokról Thurzó Sándor József brácsaművész, a Sola Fide Közösségi és Kulturális Egyesület tagja gondoskodik, a másodikon a Rockfilhamónia képviseletében Alexandrina Chelu-Schorr, Iuliana Băican Chelu (ének) és Florian Chelu Madeva (gitár). Az alkotásokat a helyszínen június 20-ig lehet majd megtekinteni, hétfőn és szerdán 14–18, kedden, csütörtökön és pénteken 10–14 óra közt, illetve a Helyi Közszállítási Vállalattal (OTL) kötött megállapodás értelmében a digitális képernyővel rendelkező tömegközlekedési járműveken is vetíteni fogják ezeket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában