Körgyűrű

2024.05.27. 12:42

Felavatják a szentmártoni körgyűrűt

Ilie Bolojan megyei tanácselnök május 24-én egy Facebook-bejegyzésben jelezte, hogy kedd reggel 7 órakor átadják a forgalomnak a váradszentmártoni körgyűrűt.

Forrás:  Facebook/Ilie Bolojan

Ciucur Losonczi Antonius

Mint ismert, a beruházásra kiírt tendert a Construcții Erbasu (fővállalkozó) – Drumuri Orășenești Rt. – Procons Group – Váhostav Sk. konzorcium nyerte, mely bruttó 177,2 millió lej értékben tett árajánlatot. A terelőút Nagyvárad irányából megkerüli Szentmártont és Félixfürdőt, biztonságosabbá és gyorsabbá téve a tranzitforgalmat. 5,75 kilométer hosszú, menetirányonként kétsávos és tíz méter széles.
Az út kiindulópontja a nagyváradi Hunyadi János utca, majd folytatódik a Pece-patak mellett, Püspökfürdő felé. Megkerüli Félixfürdőt, és a 76-os országútba torkollik a település Belényes felőli kijáratánál, még mielőtt Kardó irányába kéne lehajtani. A finanszírozást európai uniós forrásokból biztosították a Nagy Infrastruktúra Operatív Program (POIM) 2014–2020 keretében, a beruházás a megyei tanács és az Országos Közúti Infrastruktúra-kezelő Társaság (CNAIR) közti megállapodás révén valósult meg. 



 



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában