Támogatott tartalom

2024.05.10. 08:25

Autentikus libanoni konyha, a Graf új kulináris koncepciója!

A Graf Étterem ízletes híreket hoz a nagyváradiaknak: ÚJ étlap – libanoni! A Graf az első nagyváradi étterem, amely autentikus libanoni menüt kínál!

Mostantól nem kell egy másik városba vagy akár egy másik országba utaznia, hogy élvezhesse kedvenc libanoni ételeit! Osama Kutaini budapesti séffel közösen, a Graf Étteremben egy új libanoni menüt állítottunk össze, amely felejthetetlen gasztronómiai élményt nyújt önnek! A legkedveltebb libanoni ételek: hummusz, falafel, shish kebab, shaorma, baklava és még sok más, gondosan elkészítve és tökéletesen fűszerezve a garantáltan autentikus ízekért!

 

Osama Kutaini séf, két híres budapesti étterem, a Byblos és a Jouri tulajdonosa új partnerséget kezd Nagyváradon a Graf Étterem csapatával. A séf a közel-keleti konyha ízvilágának gazdagságát állítja reflektorfénybe, rendkívüli szenvedéllyel és a pályafutása során szerzett hatalmas tapasztalattal.

Mielőtt megnyitotta a Byblos éttermet Budapest belvárosában, Osama Kutaini séf Szaúd-Arábiában és Dubajban dolgozott. Miután 2008 szeptemberében Budapestre érkezett, azonnal a Costes étterem konyháján kezdett dolgozni, majd a Four Seasons és a Buddha-Bar következett. Így a luxusszállodákban és Michelin-csillagos éttermekben eltöltött 20 év tapasztalatával 2019 szeptemberében testvérével, Mohamed séffel együtt megnyitotta első saját éttermét Budapest belvárosában, a Byblost (libanoni konyha), amelyet néhány évvel később, 2023 novemberében egy második étterem, a Jouri (libanoni és marokkói konyha keveréke) követett.

 

Az elmúlt években nagyon sikeres volt az együttműködésünk a Graf csapatával számos gasztronómiai rendezvényen. Így ez az új kezdet lelkesít és inspirál! Alig várom, hogy találkozzunk a Grafban, hogy együtt tegyük meg ezt az ízekkel teli kulináris utazást! Azokat, akik eddig Budapesten látogattak el hozzánk, most hazahívjuk Nagyváradra, hogy élvezhessék kedvenc ételeiket!”

 

A libanoni konyha a mediterrán és a keleti konyha meglepő fúziója, a hangsúlyt a friss alapanyagokra, a gyümölcsökre és zöldségekre, az olívaolajra és a fokhagymára helyezi, ami a világ egyik legegészségesebb konyhájává teszi, valamint az aromás fűszernövények és különféle fűszerek bőséges palettájára. 

A gasztronómiai utazás a libanoni konyhába a mezzeh, a hideg és meleg előételek: hummusz, rahib (sült padlizsán, zöldségek és olívaolaj), zakuszka, tabouleh (petrezselymes saláta paradicsommal és bulgurral), makanek (libanoni báránykolbász gránátalmával) vagy falafel kínálatával kezdődik, majd a sovány csirkéből, bárányból, marhából vagy halból készült főétellel folytatódik, és természetesen a desszerttel zárul: (édes sajt, túró, vaníliafagylalt), a híres baklava vagy a gazzel elbanat (vattacukor, vaníliafagylalt)! Egy pohár fehér- vagy vörösbor, attól függően, hogy ki mit szeretne, harmonikusan kíséri és egészíti ki a libanoni gasztronómiai élményt!

Az új libanoni menü elérhető weboldalunkon: restaurantgraf.ro

A Graf Étterem étlapján továbbra is megtalálhatóak lesznek a nemzetközi étlapról a vendégeink által kedvelt ételek: a híres Angus tatár marinált zöldségekkel és pirítóssal, a füstölt sertésborda grillezett hagymával és barbecue-szósszal, a grillen készített steakek és a nemrég bevezetett különleges hamburgerválaszték, amelyet a nagyváradiak (és nem csak) különösen jól fogadtak!

Az új libanoni menü hivatalos bemutatójára ezen a hétvégén, május 10–12-én kerül sor. Várjuk önt a Grafban, partnereinkkel együtt: Crush Wine Shop, D&C Oradea, Coca-Cola és Ursus!

Nyitvatartás:

– hétfő–péntek: 17.00–23.00

– szombaton és vasárnap: 12.00–23.00

A Graf Étterem legfrissebb híreivel való folyamatos tájékozódás érdekében kérjük, látogasson el Facebook és Instagram oldalainkra!

Foglalások: 0754-991-133

Web: www.restaurantgraf.ro

(23205)
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában