Programajánló

2024.05.22. 16:31

32. Festum Varadinum: utórendezvények

ERDON-összeállítás

Május 23., csütörtök 10 óra – aniMéter. Konferencia: 110 éves a magyar animáció. A magyar animáció 1914-ben kezdődött a 19 éves Kató-Kiszly István grafikus első trükkfilmjével. A fényes múltú és jelenű magyar animáció mellett a konferencia szeretne kiemelten fókuszálni a partiumi és erdélyi animációs szakemberekre és stúdiókra. A Partiumi Keresztény Egyetemen szervezett esemény kurátora dr. Balázs Zoltán.
12 óra – Vállalkozó mint mentor. Nekem hogyan sikerült? Előadás a Szent László Líceumban.
18 óra – Fenntartható háztartás – előadás a Bodegában. A fenntartható háztartás ma már nem csupán egy divatos kifejezés, hanem egy elengedhetetlen szemléletmód, amelynek célja a bolygónk jövőjének megóvása és a környezetünk védelme. A fenntartható életmódra való áttérés nem csupán az egyéni cselekedetekről szól, hanem egy teljes gondolkodásmódot is jelent, amely a tudatosságot és az elkötelezettséget igényli.
Május 24., péntek 9 óra – Kabos Endre Diákolimpia. Ötödször szervezik meg a Kabos Endre sport- és diákolimpiát a Bihar megyei magyar V–XII. osztályos diákok számára. A sportiskolánál zajló rendezvény célja a diákokat aktív testmozgásra ösztönözni, a versenykiírásban szereplő sportágakat népszerűsíteni, a tehetséggondozás és az utánpótlás nevelése.
10 óra – II. Varadinum Tudományos Diákköri Konferencia. Az immáron második alkalommal megszervezésre kerülő interdiszciplináris Varadinum Tudományos Diákköri Konferencia (VTDK) célja, hogy lehetőséget biztosítson a szakkollégisták mellett a Nagyváradon tanuló magyar egyetemistáknak is arra, hogy bemutassák és megvitassák legújabb kutatási eredményeiket. A II. VTDK szerves részét képezi a Collegium Varadinum tudományos életének. Újító jelleggel az idei évben nemcsak előadásokkal, hanem poszterszekcióban is megmérkőznek a tehetséges diákok.
11 óra – Vállalkozó mint mentor. Nekem hogyan sikerült? Előadás a Szent László Líceumban.
20 óra – VorteXistenT//HELLMETON. Koncert a Gekko Pub & Bánya Klubban.

A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják. A további programokról, illetve az esetleges változásokról a festumvaradinum.ro, illetve a facebook.com/varadinum oldalakon lehet tájékozódni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában