Együttműködés

2024.04.08. 14:26

Újabb moldovai testvérvárosi kapcsolat

Forrás: PMO

Pap István

A korábbi hasonló együttműködés sikerén felbuzdulva a nagyváradi önkormányzat újabb testvérvárosi kapcsolatot létesít egy moldovai köztársaságbeli településsel, ezúttal Stăuceni községgel. Az erről szóló határozatot megszavazta legutóbbi ülésén a Nagyváradi Helyi Tanács. A napirendi pont vitáján Florin Birta polgármester emlékeztetett: „A váradi polgármesteri hivatal 2020-ban testvérvárosi megállapodást kötött a Kisinyov municípiumban lévő Băcioi községgel, és a Bihar Megyei Tanáccsal együtt a község központjában egy park létrehozásával támogatta az ottani közösséget (képünkön, szerk. megj.). A beruházás megvalósításához 100 ezer eurót a nagyváradi önkormányzat, 100 ezer eurót pedig a megyei tanács biztosított” – fogalmazott. 

Forrás: PMO

A szomszédos ország önkormányzatai pénzügyi támogatást kapnak a moldovai kormánytól, amennyiben sikerül külső finanszírozást is szerezniük a projektjeikre. A váradi és a Bihar megyei önkormányzat ezért is kötött megállapodást Băcioi községgel, hogy anyagilag támogathassák egy új park és nyári színház építését a településen. A két önkormányzat Stăuceni településsel is meg akar valósítani egy beruházási projektet, és mind Nagyvárad, mind Bihar megye megkapta már a szakminisztériumok jóváhagyását a testvérvárosi kapcsolat létesítésére. 

Forrás: PMO

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában