Beruházás

2024.04.07. 16:44

Munkatelep a jövendő kulturális központ helyén

Forrás: Bihar Megyei Tanács

Ciucur Losonczi Antonius

A műszaki csapat, a projektfelelősök és a művezető mérnök társaságában tett munkalátogatást pénteken a leendő multifunkcionális kulturális központ helyszínén Călin Gal, a Bihar Megyei Tanács alelnöke. A megyei önkormányzat közleménye szerint jelenleg a munkatelep megszervezése van folyamatban, kivágták a fákat és feltörték a betonplaccot. A nyáron a földkotrásokra és az öntésekre fog sor kerülni. 

Mint lapunk többször is beszámolt róla, az épületben lesz egy 1244 négyzetméteres, 1077 férőhelyes díszterem (melyből 22 helyet a mozgáskorlátozottak számára tartanak fenn), két kisebb helyiség összesen 607 négyzetméteren, előcsarnokok 1630 négyzetméteren, egy co-working iroda és közélelmezési rész. Ugyanakkor a projekt értelmében közművesítenek, sétányokat, járdákat, zöldövezeteket létesítenek. Az ultramodern épület a sportlíceum, a megyei könyvtár, a múzeum, a területi munkafelügyelőség, a gazdasági főgimnázium, a számvevőszék leendő székhelye és a Fogarasi út által határolt területen fog állni, és lehet majd szervezni benne előadásokat, koncerteket, kongresszusokat.

Forrás: Bihar Megyei Tanács

A kivitelezők az Erbașu és a Stefano Pozzi építkezési vállalatok, a beruházás bruttó 19,5 millió lej, a megvalósítási időszak 32 hónap. A finanszírozást határon átnyúló vissza nem térítendő európai uniós forrásokból biztosítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában