Testvérváros

2024.04.11. 16:18

Moldovában épít parkot Nagyvárad

A nagyváradi önkormányzat testvérvárosi kapcsolatot kötött a Moldovai Köztársaságban lévő Stăuceni községgel.

Forrás: PMO

ERDON-összeállítás

Az erről szóló szerződést április 10-én írta alá Mihai Jurca, Nagyvárad városmenedzsere és Alexandru Vornicu, a község polgármestere – számol be közleményében a váradi polgármesteri hivatal. A testvérvárosi szerződés, valamint a Bihar Megyei Tanáccsal kötött együttműködési egyezmény aláírása után Mihai Jurca és Alexandru Vornicu meglátogattak a községben néhány 2020 után megvalósított beruházást. 

A látottak elnyerték Mihai Jurca tetszését – írja a polgármesteri hivatal közleménye. A városmesndzser dicsérte a polgármester megvalósításait és annak a meggyőződésének adott hangot, hogy a Moldovai Köztársaság uniós csatlakozása után beérkező uniós források még jobban hozzá fogják járulni a község fejlődéshez. A közlemény emlékeztet arra, hogy a nagyváradi önkormányzat 2020-ban már kötött egy hasonló testvérvárosi szerződést, akkor a kisinyovi municípiumhoz tartozó Băcioi községgel azzal a céllal, hogy a Bihar Megyei Tanáccsal együtt anyagilag támogassa a község központjában helyet kapó park létrehozását. Az akkori beruházás megvalósításához 100 ezer eurót a nagyváradi önkormányzat, 100 ezer eurót pedig a megyei tanács biztosított. A váradi és a megyei önkormányzat Stăuceni községgel is azért kötött megegyezést, illetve testvérvárosi szerződést, hogy anyagilag támogathassák egy új park és nyári színház építését a településen. 



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában