Fogadalom

2024.04.13. 18:51

Mária-légiósok találkoztak Váradolasziban

A Mária Légió szabályzata értelmében Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe táján a lelkiségi mozgalom tagjai évről-évre megújítják fogadalmukat, megvallva Szűz Mária, a Légió Királynője iránti hűségüket és elköteleződésüket. Szombaton a nagyvárad-olaszi Barátok templomában a Segítő Szűzanya Comitium tagjai ünnepélyes szentmise keretében tették ezt.

Ciucur Losonczi Antonius

Böcskei László megyés püspök elmélkedésében kiemelte: húsvéti örömmel és bizalommal a Szűzanya melletti elköteleződésüket jöttek megerősíteni a találkozó résztvevői. Úgy fogalmazott: egyrészt mindig jó az, ha tudunk időt szentelni arra, hogy erősítsük, ápoljuk a lelki kapcsolatainkat, másfelől pedig a Mária-tisztelők a Szűzanya “iskolájába” járnak, mely arra tanít, hogy egyénileg és közösségben is ügyeljünk arra, amire hív és figyelmeztet bennünket az ő Szent Fia, Jézus Krisztus. S ha húsvéti időre is gondolunk, akkor egyértelmű, hogy mit üzen: azt, hogy legyünk húsvéti emberek, azaz vállaljuk a megújulásnak az útját. Ez egy állandó küzdelem az életünkben, hiszen néha elfáradunk, vagy talán összeroskadunk, de mindig fel kell egyenesedni, s továbbhaladni. Ehhez szükség van a segítségre, melyet a Szűzanyától kaphatunk meg. De ugyanakkor ott van a felelősség is, melyet a Mária légiók tagjai vállaltak, és amire elköteleződtek, ezért imádkozniuk kell azért, hogy megszűnjön a világban a gyűlölet, a szenvedés, a háború, a szomorúak vigasztalásra leljenek, és egyetértés legyen.

 

Két ideillő bibliai történetet idézett ezután a főpásztor: azt, amikor Mária Magdolna Jézus sírjához született és azt üresen találta, valamint az emmausi tanítványokét. Arra hívta fel a figyelmet: mindkettőnek a szereplői eleinte emberi módon próbáltak magyarázatokat adni a tapasztaltakra, mert nem tudták követni Isten logikáját. Ez a földi valóság sokszor minket is behálóz, a húsvéti út azonban azt jelenti, létezik egy másik realitás is, ahol Isten kezdeményez, az Ő terve és akarata valósul meg. Ennek pedig mi az eszközei vagyunk, és emellett köteleződtek el a Mária-légiósok, amikor vállalták a szolgálatukat.

A találkozó végén Bărbuț Péter, a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye máriás lelkületű egyesületeinek és mozgalmainak felelőse mondott köszönetet a jelenlevőknek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában