Aláírások

2024.04.23. 16:57

Leadták az aláírásokat az állatvédő önkéntesek

Hétfőn adták le az összegyűlt 15.000 aláírást a nagyváradi Grivei kutyamenhelyen uralkodó körülmények javításáért küzdő önkéntesek, akiket több tucat váradi is elkísért.

Forrás: Bihoreanul

ERDON-összeállítás

Az önkéntesek és támogatóik április 22-én délután 17 óra körül gyülekeztek a váradi városháza előtt, sokan kutyáikat is magukkal hozták. Ezt követően az önkéntesek közül többen bementek a polgármesteri hivatalba, hogy leadják az öt vaskos dossziéban tárolt aláírásokat. Az iratcsomó terjedelme a közalkalmazottakat is meglepte, akik telefonon konzultáltak feletteseikkel a regisztrációról. Az eljárás szerint a benyújtott adatokat ellenőrizni fogják, így csökkenhet az érvényes aláírások száma, de az önkéntesek remélik, hogy legalább tízezer érvényes marad. Amennyiben így lesz, akkor a nagyváradi kutyamenhely ügye a helyi tanács napirendi pontjai közé kerül.

A gazdátlan kutyák körülményeinek javításáért küzdő önkéntesek április 13-ig 15.000 aláírást gyűjtöttek össze, ötezerrel többet, mint amennyi szükséges. Azért kezdtek aláírásgyűjtésbe tavaly novemberben, hogy építő jellegű ötleteik, kéréseik és javaslataik a helyi tanács elé kerülhessenek. Összességében azt szeretnék, ha a Grivei kutyamenhelyen jelenleg uralkodó körülmények jelentős mértékben javulnának, és ha az állatvédő szervezetek és a menhely között minél szorosabb együttműködés alakulna ki. Továbbá azt is el szeretnék érni, hogy a váradiak tisztában legyenek a törvényi kötelezettségeikkel, ha mikrochippeltetnék kutyáikat, és a nem törzskönyves állatokat ivartalanítanák, hiszen csak ezzel tartható kordában a kóbor ebek számának növekedése. „A nagyváradiak nagyon jól fogadták a kezdeményezésünket, sokan voltak már a Grivei menhelyen és fogadtak örökbe egy kutyát, de van még tennivalónk, mert még mindig vannak olyanok, akik nem eléggé tájékozottak a kérdésben” – nyilatkozta a Bihoreanulnak Gabriela Jurjea, a kezdeményezést elindító egyik önkéntes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában