Beruházás

2024.04.16. 16:10

Jelentős korszerűsítésen fog átesni a nagyváradi Őssi strand

Forrás: PMO

ERDON-összeállítás

A nagyváradi önkormányzat meghirdette a harminc napos közvitát az Őssi Termálvizes Fürdő projektjéről. A polgárok április 16. és május 15. között küldhetik el javaslataikat azon az űrlapon keresztül, melyet a docs.google.com oldalon lelhetnek fel. 
Az önkormányzat május 16-án nyílt közmeghallgatást is tart majd, áll a polgármesteri hivatal közleményében, melyben emlékeztetnek arra, hogy az Őssi strand a 80-as években épült, és komoly korszerűsítésen és átalakításon fog átesni. Tulajdonképpen egy modern aquaparkot hoznak létre a helyén, de a Nymphaeatól eltérően nem egy szórakoztató vízi központot alakítanak ki, hanem egy olyan helyszínt, ahol a hangsúly a nyugodt pihenésre esik. A fürdőben kültéri és beltéri medencék lesznek, de vízi bár, napozóhely, spa-övezet, fitneszterem, közélelmezési egység, természetesen mosdók és sok zöldövezet is helyet kap itt, melyeket termálvizes természeti környezetben őshonos növényekkel ültetnek majd be. A beruházást az Északnyugati Regionális Fejlesztési Programból akarja finanszírozni a nagyváradi önkormányzat, a kivitelezés 24 hónapot venne majd igénybe.

A jelenlegi Őssi strandot a következőképpen alakítanák át: a helyszín egyharmadát továbbra is az időseknek tartanák fenn, a terület kétharmadán pedig, ami a déli részt foglalná magában, létrehoznák a termálvizes fürdőt, ami a jelenleg 45.084 négyzetméteres területből 32.405 négyzetmétert foglalna el. Az alagsor-földszint-emelet struktúrájú új főépületben működik majd a spa-központ. 

Ebben a 8853 négyzetméteres alapterületű épületben lesznek beltéri medencék is, melyek vízfelülete több mint 500 négyzetméter lesz, de ugyanitt lesz a ki- és bejárat, az öltözők, a műszaki helyiségek, az irodák, a közélelmezési egység és a fitneszterem is. Építenek egy különálló kisebb épületet, amelyben a mosdók, raktárak és a műszaki helyiségek kapnak helyet. Építenek továbbá öt kültéri medencét, melyek közül az egyik úszómedence lesz, egy másik kültéri medence pedig összeköttetésben lesz a beltérivel. A kültéren is építenek egy közélelmezési egységet, ami mosdókkal lesz ellátva. Az egyik medencében vízi bárt alakítanak ki, zuhanyzókat is telepítenek, és egy kőlapokkal burkolt napozórészt is létrehoznak, továbbá lesz egy, a Sebes-Körös partjára kifutó stég is. A létesítménybe a déli oldalról, az Alexandru Cazaban utcáról lehet majd belépni. Az utcával párhuzamosan egy 147 helyes parkolót alakítanak ki, hat helyet mozgáskorlátozottak számára tartanak majd fenn.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában