Felüljáró

2024.04.16. 17:29

Haladnak a közúti felüljáró munkálataival

Zajlik a hídpálya fémszerkezetének a felhelyezése a nagyváradi intermodális szállítási csomópont felüljárójára, tudatja közleményében a polgármesteri hivatal.

Forrás: PMO

ERDON-összeállítás

A dokumentumból kiderül, hogy a hídpillérek már elkészültek, és megkezdődtek a munkálatok a felüljáró Bors felőli rámpáján, itt építik az előregyártott elemek alapgerendáját. A gyűjtőút első szakasza már le van aszfaltozva, egy héten belül pedig teljes hosszában elkészül 900 méter hosszú út aszfaltozása. Ezt követően a Bors irányába haladó autóforgalmat erre az összekötő útra terelik, hogy folytathassák a munkálatokat a felhajtóknál.

Az intermodális szállítási csomópontnál lévő közúti felüljáró építését 2023 novemberében kezdték el, a kivitelezési időszak húsz hónap, jelenleg a munkálatoknak mintegy húsz százaléka készült el. Az 1043 méter hosszú felüljáró az 1. országúton, az intermodális szállítási csomópont közelében lévő körforgalom fölött épül, a főút mellett pedig kialakítanak egy 2,2 kilométer hosszú összekötő utat, ami keresztezi a váradi körgyűrűt az A3-as autópályával összekötő szakaszt, valamint az intermodális szállítási csomópontba vezető 665 méter hosszú utat is. 

Ennek a fontos infrastrukturális beruházásnak a befejezése után sokkal zökkenőmentesebb lesz az autóforgalom a Borsi úton az I. számú ipari park övezetében. A munkáltok kivitelezője a Freyrom SA, a Procons Group és a Construcții Erbașu cégekből álló konzorcium. A beruházás értéke 53.736.466 lej áfa nélkül, a beruházás anyagi költségeit az Országos Helyreállítási és Reziliencia Alapból (PNRR) finanszírozzák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában