Közlemény

2024.04.08. 14:35

Felújítják a Juhász Gyula iskolát

Aláírták a nagyváradi Juhász Gyula Általános Iskola épületének felújítására vonatkozó finanszírozási szerződést – közölte sajtóközleményében a váradi polgármesteri hivatal.

Forrás: PMO

BN-összeállítás

A Püspöki út (Matei Corvin) 106A szám alatt található ingatlant uniós forrásokból korszerűsítik. A beruházás költségvetése 11.440.645 lej, amiből a vissza nem térítendő uniós támogatás 10.464.714 lej, a megvalósítási időszak 24 hónap a kivitelezési szerződés aláírásától kezdve. A finanszírozási szerződés aláírása után a váradi önkormányzat meghirdeti a beruházás közbeszerzési eljárását. Az iskolafelújítás magában foglalja az épület hőenergia-hatékonnyá tételét, intelligens energia-gazdálkodási rendszer bevezetését. Továbbá megtisztítják az épületet, a parazita épületelemeket eltávolítják, az iskolában modern, tiszta, multifunkcionális helyiségeket alakítanak ki – áll a városháza közleményében. 

Emlékeztetnek: a 2022-2023 időszakban a váradi önkormányzat az Országos Helyreállítási és Reziliencia Alapon (PNRR) keresztül 26 tanintézmény korszerűsítésére vonatkozó finanszírozási szerződést írt alá összesen 78 millió euró értékben, illetve van még egy 15 millió eurós projekt, amely minden váradi oktatási intézmény felszereltségének a korszerűsítésére és bútorzatának cseréjére vonatkozik. Az április 5-én, pénteken aláírt iskola korszerűsítési szerződés már a második a sorban, amit a 2021-2027 Észak-Nyugati Regionális Program keretében indítanak útjára. Az első a Friedrich Schiller Német Tannyelvű Elméleti Líceum W. Shakespeare utcai ingatlanának felújítására vonatkozik, ez utóbbi szerződés értéke 3,2 millió euró. 

Forrás: PMO

Összegzésképpen: a nagyváradi önkormányzatnak jelenleg 29 uniós projektje áll megvalósítás alatt 98 millió euró összértékben az oktatási infrastruktúra fejlesztésére. Mindemellett további nyolc pályázat van benyújtva a 2021-2027 Észak-Nyugati Regionális Programhoz 90 millió euró értékben, ezek a projektek még elbírálás alatt állnak. A pályázatok a Mihai Eminescu Főgimnáziumnak, a Művészeti Líceum Petőfi parkbeli épületének, a Mihai Viteazul Műszaki Szakkollégium sporttermének, bentlakásainak és osztálytermeinek a felújítására vonatkozik. De ezek közé a projektek közé tartozik a 27., a 45., az 50 számú óvodák, valamint a 6., a 9., és a 12., számú bölcsődék felújítása, továbbá egy új iskola építése is a váradszőllősi Tompa Mihály utcán. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában