CNAIR

2024.04.12. 15:53

Felfüggesztették az Arad és Nagyvárad közötti gyorsforgalmi út 1-es és 3-as szakaszának megépítésére kiírt közbeszerzési eljárást

Agerpres

Felfüggesztették az Arad és Nagyvárad közötti gyorsforgalmi út 1-es és 3-as szakaszának megépítésére kiírt közbeszerzési eljárást.
A közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) sajtószóvivője, Alin Şerbănescu szerint az eljárásban részt vevő vállalatok pontosításokat kértek, ezért függesztették fel a közbeszerzést, és amint tisztázzák a helyzetet, az eljárás folytatódik. Ugyanakkor az 1-es szakasz esetében egy óvást is benyújtottak - tette hozzá.
A szóvivő ugyanakkor kizártnak nevezte, hogy emiatt hónapokig csússzon az eljárás, szerinte "egy, legtöbb két héten" belül rendeződik a helyzet.
Az 1-es szakasz esetében benyújtott óvásról azt mondta, az nem befolyásolja a közbeszerzési eljárást, csak az eredményhirdetés után fogják elbírálni.
A 2-es szakaszra kiírt közbeszerzés zavartalanul folytatódik, május 9-ig várják az ajánlatokat - tette hozzá Alin Şerbănescu.
Az Aradot Nagyváraddal összekötő gyorsforgalmi út mintegy 120 kilométer hosszú lesz, a projekt becsült értéke a megvalósíthatósági tanulmány szerint 10,1 milliárd lej, a kivitelezési idő 24 hónap. A munkálatokat részben vissza nem térítendő uniós alapokból, részben az állami költségvetésből finanszírozzák. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában