Kiállítás

2024.04.16. 10:03

Diákok alkotásait állították ki

Ciucur Losonczi Antonius

Folytatódott a Kéthetente két osztály elnevezésű kiállításmegnyitó-sorozat hétfő délelőtt a művészeti líceum magyar tagozatán, ezúttal a két kilencedikes osztály alkotásainak biztosítottak helyet. Az osztályfőnökeik Domahidi Krisztina és Benczédi Mónika, míg a felkészítő tanáraik Domahidi Krisztina, Czenyte Andrea, Fábián Emőke, Rácz Ervin, Kovács Anett és Balajti Róbert. Az érdeklődőket Nagy Gabriella igazgatóhelyettes köszöntötte, aki értékelte, hogy a szaktanárok kitartó munkájának betudhatóan érzékelhető a fejlődés. Domahidi Krisztina arról beszélt, hogy a művészet, mint univerzális nyelv gazdagítja az életünket, hiszen segít az önkifejezésben, szépre és esztétikára tanít, magabiztosabban fogalmazhatjuk meg kritikai véleményünket és jobb mentális egészségnek örvendhetünk általa. Fábián Emőke azt tanácsolta tanítványainak: vegyék komolyan a tanulást, hiszen még csak egy út elején járnak, és készüljenek arra, hogy egyre nehezebb feladatok várnak rájuk.

A vernisszázson szokás szerint felléptek zeneszakos gyerekek is: Sebestyén Jente zongorázott (felkészítő tanára Réthi Gáll Brigitta), Hajdú Abigél énekelt (felkészítő tanára Béres Csilla, zongorán kísérte Catona Ábel tanár), Füzesi Sára fuvolázott (felkészítő tanára Mircescu Georgiana, zongorán kísért Ferencz Mercédesz tanár), valamint Ferencz István diák és Giordano Filomena tanár közösen hegedültek, zongorán kísérte őket Ferencz Mercédesz.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában