Ítélet

2024.04.24. 12:54

Börtönbüntetésre ítéltek egy váradi színészt

BN-összeállítás

Nemi erőszak vádjával hat év börtönbüntetésre ítélte a Nagyváradi Bíróság Andrian Locoveit, a váradi Mária Királyné Színház színészét. Az áldozat egy színésznő. A nyomozás Locovei ellen még 2022 nyarán indult, miután a sértett panaszt tett a rendőrségen. A Bihoreanul szerint a színésznő azt állította, hogy Andrian Locovei július 2-ról 3-ra virradóra megerőszakolta őt a lakásában, egy összejövetel után. A feljelentést követően a színészt július 3-án 24 órás őrizetbe vették, majd egy nappal később bírósági felügyelet alá helyezték, és megtiltották, hogy áldozata otthonát megközelítse. Az ügyészek szerint a férfi előre megfontolta tettét. A vádirat alapján az incidens estéjén a színésznő korán visszavonult, vendégei pedig tovább buliztak. Locovei megvárta, míg a jelenlevők többsége elmegy, majd a még ott lévőknek azt mondta, hogy elköszön a házigazdától, ezzel szemben bement a nő hálószobájába, és a vád szerint megerőszakolta. A tanúvallomásokból kiderült, hogy mindketten alkoholos befolyásoltság alatt voltak azon az éjszakán. Locovei a maga részéről tagadta a vádakat, szerinte az együttlét közös beleegyezéssel történt. Az ügyészek ennek az ellenkezőjét állították, a Nagyváradi Bíróság pedig nekik adott igazat. A színészt hat év letöltendő börtönbüntetésre ítélték, és 50.000 lejes erkölcsi kártérítést is kell fizessen. A hétfői ítélet nem jogerős, a színész már bejelentette, hogy fellebbez, így a jogerős ítéletet a Nagyváradi Ítélőtábla fogja kihirdetni.
A Bihoreanul megkeresésére Andrian Locovei kijelentette, hogy semmilyen bizonyíték nincs az erőszakra, és hozzátette: „A vád rendkívül súlyos, és az ügy végén nyilvánosságra fogom hozni az egész aktát (…) Kénytelen vagyok bebizonyítani a közvéleménynek, a családomnak, a kollégáknak, hogy minden hazugság. Nincs titkolni valóm” – mondta Locovei.
A 45 éves Andrian Locovei a Marosvásárhelyi Színművészeti Egyetemen végzett, jelenleg a Mária Királyné Színház Iosif Vulcan társulatának tagja. Pályafutása során több tucat darabban játszott, 2018–2020 között az intézmény művészeti igazgatója volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában