Tervek

2024.04.17. 13:57

Bemutatkoztak az RMDSZ váradi önkormányzati jelöltjei

A Fekete Sas palotabeli székházban szerda délután tartott sajtótájékoztató keretében ismertette programját az RMDSZ nagyváradi polgármesterjelöltje, Biró Rozália, majd a tanácsosjelölti lista első hét helyezettje vázolta fel a terveit.

Fotó: Alexandru Nițescu

Ciucur Losonczi Antonius

Biró Rozália polgármesterjelölt kiemelte, hogy a nagyváradiakkal együtt egy új fejezetet szeretne nyitni a megyeszékhely életében. A most sajnos kisbetűs Váradot ismét Nagyváraddá tenné, egy olyan várossá, „melynek nem látni mását”. Emberarcúvá alakítaná, egy olyan biztonságos hellyé, ahol jó élni, és amely kívül-belül fejlődik, nemcsak infrastrukturális szempontból, hanem szellemileg, kulturálisan, közösségileg is. 

Fotó: Alexandru Nițescu

Kijelentette: abból indult ki, hogy a közelmúltban lezajlott RMDSZ-es konzultáción 8000 ember vázolta fel, hogy milyen kihívásokkal néz szembe, milyen nehézségekkel küzd, és milyen változásokat akar. Felidézte, hogy tizenkét évnyi önkormányzati (amikor alpolgármester volt) és szintén ennyi parlamenti tapasztalat van mögötte, melyeket kamatoztatni tudna polgármesterként. „Meggyőződésem, hogy Nagyvárad nemzetközi rangú város kell hogy legyen, hiszen erre kötelezi Szent László öröksége, az épített és a szellemi öröksége. Legyünk büszkénk erre, tekintsünk rá úgy, mint a közös kincsünkre, miközben egymásnak is megadjuk a kellő tiszteletet” – fogalmazott Biró Rozália.

A tanácsosjelölti lista vezetője, Szabó József a tudatos városfejlesztés mellett érvelt. Azt mondta: természetesen kellenek az infrastrukturális jellegű beruházások, de ezeket tudatosan kell tervezni, úgy, hogy csak arra pályáznak támogatásra, amire valóban szükség van, nem mindenre tehát, amit kiírnak. Azon meggyőződésének is hangot adott, hogy a belvárost élettel kell megtölteni, megőrizni a patináját, de közben a lakótelepeket is élhetővé kell tenni. Pető Dalma (2. hely) szerint egy városvezetőnek gondoskodónak kellene lennie, olyannak, aki odafigyel az emberekre, meghallgatja a gondjaikat, kikéri a véleményüket, és ezek alapján hoz döntéseket. Támogatja a civil szervezeteket, kellőképpen értékeli és díjazza a tehetségeket.

Szántó Ildikó (3. hely) a családok, az idősek, a fogyatékkal élők és a hátrányos helyzetben lévők támogatására fektetne nagyobb hangsúlyt, illetve a hit, a szeretet és egymás megbecsülésének fontosságát is aláhúzta beszédében.

A sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy György-Csáki János (5. hely) olyan várospolitikára törekedne, melynek adórendszere nem terhelné túlságosan meg a természetes és a jogi személyeket, valamint a PPP-konstrukciókra, vagyis a közszféra és a magánvállalkozások együttműködésére jobban figyelne. Papp Lilla Aliz (6. hely) azt szeretné, ha a fiatalok a szülőföldjükön maradva tudnák megvalósítani az álmaikat. Dr. Bántó Norbert (7. hely) megerősítené a magyar oktatási hálózatot, iskolabuszokat működtetne, és fejlesztené a diákok kognitív készségeit. Hunyadi István (8. hely) szerint többet érdemelnének a kulturális és a művészeti megnyilvánulások.

Megjegyzendő, hogy az RMDSZ-es tanácsosi jelöltlista 4., befutó helyét egészen a leadás határidejéig továbbra is fenntartják az EMSZ-jelöltjének, az ajánlatuk ezen párt számára tehát még mindig érvényes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában