Takarítás

2024.04.08. 08:51

Befejeződött a tavaszi takarítási kampány

Forrás: PMO

ERDON-összeállítás

Több mint 360 köbméternyi növényi hulladékot gyűjtött össze Nagyváradon a tavaszi takarítási kampány során a RER Vest köztisztasági vállalat. A polgármesteri hivatal közleménye emlékeztet arra, hogy négy hét leforgása alatt a vállalat munkatársai eljutottak a város minden részébe, a belvárostól kezdve Rogériuszon, az Oncsa-telepen és Biharpüspökin át Őssiig, Váradvelencéig, Váradszőllősig, a Grigorescu, a Tineretului lakónegyedekig, az Európa lakóparkig és a Dragoș Vodă út környékéig. A RER a zöldövezetekben, a tereken, az utak mentén takarított: felseperte a járdákat és az allékat, összegereblyézte lehullott leveleket, összegyűjtötte az ágakat és egyéb növényi hulladékot és mindezt elszállította. A 360 köbméternyi növényi hulladékból komposzt lesz.

A közterületek takarításában és rendbetételében a nagyváradi börtön fogvatartottai is segítenek a váradi önkormányzat és a börtön által kötött szerződés alapján. Április 4. és október 31. között az elítéltek irtják a gazt, rendezik és metszik az elburjánzott növényzetet, szemetet szednek és tereprendezést, egyengetést is végeznek a város különböző területein. Az első helyszín a Sebes-Körös bal partja volt, öt fogvatartott a Decebal híd és a Densușianu híd között takarított. Az elkövetkező időszakban tovább folytatják a takarítást a folyó- és patakpartokon. Az összegyűjtött hulladékot a RER Vest köztisztasági vállalat szállítja el. A szerződés alapján őszig minden héten, hétfőtől péntekig a fogvatartottak elhagyhatják majd a börtönt a takarítás idejére. A munkafegyelmet, a felügyeletet és az őrzést a börtön speciálisan kiképzett rendőrei biztosítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában