Ipari park

2024.04.11. 17:28

Aláírták az élesdi ipari park kivitelezési szerződését

Forrás: Bihar Megyei Tanács

Ciucur Losonczi Antonius

A Bihar Megyei Tanács közleménye szerint Ilie Bolojan tanácselnök és Gabriel Dume, a Dumexim cég képviselője április 10-én, szerdán az élesdi városházán Ioan Todoca polgármester jelenlétében aláírta az ipari park tervezési és kivitelezési szerződését. A befektetés költsége bruttó 13,6 millió lej, a megvalósítási időszak pedig nyolc hónap. Ugyanakkor egy nappal korábban, április 9-án a projekt európai uniós pénzforrásokból történő finanszírozására vonatkozó megállapodást is megkötötték. Ilie Bolojan kiemelte, hogy a beruházás megvalósulásához feltétlenül szükséges volt a helyi önkormányzat támogatása, ugyanis a kiszemelt területet, mely Élesdnek a Várad felé vezető kijáratánál található, a polgármesteri hivatal bocsátotta rendelkezésre. „Köszönöm a tervezőcsapatnak, és mindenkinek, akik hozzájárult a sikerhez” – fogalmazott a megyei tanácselnök.
A jövő hét folyamán aláírják a másik három leendő ipari park (a belényesi, a margittai és a vaskohsziklási) finanszírozási szerződését is. Bekötőutakat létesítenek majd és közművesítenek, a befektetéseket pedig a megyei tanács együttműködésben valósítja meg a Nagyváradi Helyi Fejlesztési Ügynökséggel (ADLO), valamint az érintett négy település önkormányzatával. A finanszírozást valamennyi esetében európai uniós pénzalapokból biztosítják, a 2021 és 2027 közötti Regionális Operatív Program keretében. Bihar megyében jelenleg Nagyváradon, Nagyszalontán és Mezőtelegden működnek ipari parkok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában