Utazás

2024.04.15. 13:49

Aláírták a járatüzemeltetési szerződést

Forrás: PMO

BN-összeállítás

Megszületett a megállapodás az Air Oradea vállalat és a HiSky légitársaság között több nagyváradi repülőgépjárat üzemeltetéséről. A szerződést csütörtökön írta alá Mihai Jurca, Nagyvárad városmenedzsere és Iulian Scorpan, a kisinyovi székhelyű HiSky légitársaság vezérigazgatója. A megegyezés értelmében a HiSky heti öt járatot indít a Nagyvárad–Bukarest–Nagyvárad, valamint heti hármat a Nagyvárad–London–Nagyvárad útvonalon, továbbá lesznek charterjáratok is. A járatok várhatóan idén októberben indulnak. A szerződéskötésről kiadott polgármesteri közlemény idézi Mihai Jurca szavait, aki elmondta: „A szerződés aláírása lehetővé teszi számunkra, hogy bővítsük menetrendünket és további járatokat indítsunk Bukarestbe, Románia legnagyobb és legfontosabb piacára, és újra megnyithatjuk a londoni útvonalat. Az üzemeltető charterjáratokat is biztosít majd Nagyváradról, hogy a váradi és bihari lakosok számára a nyaralás kényelmét kínálja a más repülőterekre való többórás autózás nélkül. Az ötéves üzleti tervre épülő 750 ezer eurós beruházásunk célja a stabil járatok fejlesztése és a nagyváradi operatív bázis megnyitására irányuló erőfeszítések támogatása volt, ami lehetővé teszi számunkra, hogy a jövőben más fejlesztési irányokat is fontolóra vegyünk. Az üzleti terv árbevételéhez viszonyítva az állami befektetés 2 százalék, a működtetés kockázatát a HiSky vállalja”.

A közlemény beszámol arról, hogy a HiSky légitársaságnak nyolc JET típusú repülőgépe van, ezek közül négy 180, egy 144, kettő 220 és egy 275 férőhelyes, ez utóbbi az Egyesült Államokba szállít utasokat. „Bihar az egyik potenciállal rendelkező megye, ahol eddig gyenge volt a légiközlekedés-szolgáltatás. Ezért döntöttünk úgy, hogy Bukarest, Kolozsvár és Kisinyov után itt hozzuk létre a vállalat negyedik működési bázisát. Kezdetben két célállomásra fogunk járatokat üzemeltetni, a bukaresti útvonal azonban hozzáférést biztosít a nagyváradiak számára a teljes célállomás-hálózatunkhoz. Rendkívül jól kiépített csatlakozási rendszerrel rendelkezünk, ami azt jelenti, hogy az utasok Nagyváradról tíz másik európai és amerikai városba juthatnak el, mindössze egy rövid fővárosi megállóval. Gyakorlatilag a repülőút Nagyváradról New Yorkba mindössze 12 órát vesz majd igénybe” – hangsúlyozta az aláírás után Iulian Scorpan, a HiSky vezérigazgatója.

Az Air Oradea vállalatot a nagyváradi önkormányzat és a Bihar Megyei Tanács hozták létre azzal a céllal, hogy járatokat vonzzon a Nagyváradi Nemzetközi Repülőtérre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában