Üzenet

2024.03.31. 09:16

Világosságra hozta az életet és a halhatatlanságot!

„Ez pedig most lett nyilvánvalóvá a mi Üdvözítőnk, Krisztus Jézus megjelenése által, aki eltörölte a halált, és világosságra hozta az életet és a halhatatlanságot az evangélium által.” ( 1 Tim 1:10)

Fotó: Alexandru Nițescu

Isten nagyon szép tavaszt adott nekünk itt, Nagyváradon. Hamar jött a kikelet, tiszta idő van, virul az élet körülöttünk. Jó ilyen körülmények között készülődni az ünnepre. Örvendezünk a természet szépségén, s még jobban örülünk annak, hogy az ünnep mögött ott a valóság: Jézus meghalt a bűneinkért, de harmadnapon feltámadt a halálból. Erre fogunk emlékezni, és Istennek köszönjük meg a megváltást. Ez sokáig rejtve volt az emberek előtt. Volt információjuk a kijelentés alapján, hogy Isten a teremtő, hogy Ő adta a tízparancsolatot Mózes által, hogy gondviselő Isten, de nem láttak csak a halálig. Keveseknek volt meggyőződése, hogy van élet a halál után. Jézus Krisztus megjelenése által lett nyilvánvalóvá az elmúlhatatlan élet. Jézus, aki az Isten országából jött ide, legyőzte a halált és feltámadása által világosságra hozta az igazi életet és a halhatatlanságot. Ezt a tényt, aki hittel elfogadja, megváltozik az élete, mert ez személyes kapcsolatra ad lehetőséget Jézussal. Az ember nemcsak a Szentírásból tudhatja meg, hogy Jézus él, hanem abból, hogy benne él. Az énekíró ezt így fogalmazza meg: „Kérded, honnan tudom, hogy él? Mert él a szívemben!”

A szív mélyén ott vannak a félelmek, gyötrő gondolatok, melyek megbetegítik az embert. Sokan már fiatalon szembesülnek azzal, milyen terhe van a bűnnek. Addig, amíg Jézus nem veszi ezt le róluk, múlnak az évek, jönnek a tavaszok, de a lelkük terhével egyedül vannak. Az a jó hír, hogy ebből Jézus meg tud gyógyítani, ki tud hozni azáltal, hogy megbocsájtja a bűnöket és élettel tölti el az embert. A megsebzettek részére ez az evangélium, de a boldogok részére is. Lehet valaki azt mondja, szerető családom van, a férjem, feleségem, gyermekeim szeretnek, jó egészségnek örvendünk, anyagi gondjaink nincsenek. A boldog embereknek is kell az evangélium? Igen, kell, mert a bőségben és jólétben ott van az önzés mérge, amely szintén a szívet emészti és elválaszt Istentől. Ez akadály rendeltetésünk betöltésében. Isten (…) mindannyiunk istene akar lenni Jézus által. Igazi életet akar adni, nem önzőt. Jézus erre adott példát: az az igazán boldog ember, aki adni és segíteni tud Isten szeretete által másokon is.

Ha nem ismered Jézust személyesen, mint Megváltódat, akkor nincs sok reményed e földi életre, de az örökkévalóra sem. Krisztus feltámadása az egyetlen reményünk, enélkül nem várhatunk semmit a jövőtől, csak a sírt, ezért ma fordulj el a bűntől, bánd meg azokat a Szentlélek segítségével és bízz benne, aki előhozta az életet és a halhatatlanságot az evangélium által.

Áldott ünnepet a feltámadott Jézus jelenlétében!

Budai Lajos lelkipásztor, Nagyvárad-Belvárosi Baptista Gyülekezet

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában