Művészet

2024.03.21. 14:10

Újabb kiállítás nyílt a TEG-ben

Ciucur Losonczi Antonius

Színek üzenete címmel Ujlaki Ildikó képzőművész alkotásaiból nyílt egyéni kiállítás szerda délután a nagyváradi Tibor Ernő Galériában. Az érdeklődőket köszöntő Csathó Töhötöm, a képtár művészeti vezetője arra hívta fel a figyelmet: Ujlaki Ildikó ugyan már egy ideje tagja a TEG alkotóközösségének, mégis egyénileg ez a mostani a bemutatkozó tárlata. A pályaíve nem szokványos, hiszen bár a Zene- és Képzőművészeti Líceumban tanult, a képzést, amit folytatott, az akkori kommunista hatalom 1977-ben felszámolta. Egy lendületesen indult karrier tehát félbeszakadt, és az élete más irányt vett. Az alkotói vágy azonban megmaradt benne, és néhány évtizeddel később sikeresen elvégzett egy művészeti egyetemet. Példája azt mutatja, hogy soha sem szabad feladni, mert valamikor mindig adódik rá lehetőség, hogy újradefiniáljuk önmagunkat, fogalmazott Csathó Töhötöm. 

 

Vasile Gheorghe képzőművész azt emelte ki, hogy huszonhét, különböző méretű festmény tekinthető meg, kiegészülve három grafikával, utóbbiak portrék. Szerinte Ujlaki Ildikó stílusa neoexpresszionista, színkavalkádja lenyűgöző.

A vernisszázson zenés-prózai  műsorral szolgált a Duo Sola Fide, Thurzó Sándor József brácsaművész és Fórián Andrea író. Az időszakos kiállítás két héten keresztül látogatható, ingyenesen, keddtől szombatig 11 és 16 óra között. A képeket meg lehet vásárolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában